Cornuri de Bratislava

Postat de Elena_Daria in Dulciuri
25 Iun 2014 | 4712 vizualizari
Cornuri de Bratislava

Reteta am vazut-o la multe bucatarase, am poftit si intr-un final m-am hotarat sa le prestez...reteta am avut-o salvata de la Gaby, multumesc! :-* Sunt cele mai bune cornuri ever! :X Am de gand sa le incerc si cu alte umpluturi!

Ingrediente

Aluat:

  • 600 g faina
  • 200 g unt
  • 200 ml lapte
  • 2 oua
  • 1 lingura zahar pudra
  • 1 cubulet drojdie
  • 1 praf de sare

Umplutura 1:

  • 100 gmac
  • 1/2 lingurita coaja de lamaie Finesse
  • 75 g zahar pudra
  • 75 ml lapte

Umplutura 2:

  • 75 g nuca macinata
  • 50 g stafide
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 1 lingura cacao
  • 1/2 lingurita coaja de lamaie Finesse
  • 75 g zahar pudra
  • 75 ml apa

In plus:

  • 1 ou

Mod de preparare

Intr-un castron punem laptele caldut, adaugam drojdia peste el si lasam la dospit 5 minute.

Intr-un vas incapator punem faina, adaugam ouale, maiaua, zaharul pudra, untul topit si racit si sarea.

Incepem sa framantam pana obtinem un aluat elastic, nelipicios.

In functie de puterea de absorbitie a fainii, mai putem adauga, dar doar daca mai este nevoie.

Dam aluatul la rece si ne ocupam de umpluturi.

In doua boluri punem nuca macinata si macul.

Peste nuca adaugam coaja rasa de lamaie, esenta de rom, cacaoa, stafidele si esenta de rom.

Peste mac adaugam coaja rasa de lamaie.

Preparam un sirop din 75 ml apa + 75 ml lapte si 150 gr zahar pudra . Il lasam sa fiarba 2-3 minute si il impartim in mod egal, fierbinte, in ambele boluri (NU punem de la inceput toata cantitatea de sirop, pune mai putin si mai adaugam daca e cazul). Omogenizam.

Scoatem aluatul de la rece si il impartim in bucati de 32 gr, apoi modelam bilute.

Luam fiecare biluta, o aplatizam si ii dai o forma ovala.

Punem cate o lingurita de umplutura, intindem frumos, rulam si ii dam forma de potcoava.

Asezam cornurile in tava tapetata cu hartie pentru copt, lasand loc intre ele.

Cu ajutorul unei pensule le ungem cu galbenus de ou si lasi sa se usuce iar inainte de a le baga la cuptor le ungem cu albus.

Dam tava la cuptorul preincalzit si le lasam sa se rumeneasca frumos.

Le servim calde sau reci (sunt dementiale oricum), langa cafea sau un pahar de lapte.

 

Spor la treaba si pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri de Bratislava" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (41)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert cornuri Bratislava

Postat de mirela0911

Desert cornuri Bratislava

Intr-un vas larg, se cerne faina. Se face o gaura in mijloc si se pune drojdia zdrobita. Se pune putin zahar si putin lapte caldut si se lasa putin sa dospeasca. Intre timp, restul de lapte se...

Citeste continuarea

Cornuri Bratislava (cu umplutura de mac si nuca)

Postat de Valclaudia

Cornuri Bratislava (cu umplutura de mac si nuca)

Cernem faina intr-un bol incapator, facem o groapa la mijloc. Punem sarea si drojdia in groapa formata, adaugam zaharul si turnam laptele caldut. Lasam 5 minute,apoi acoperim amestecul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.06.2014, 23:00
ce binevenite sunt acum-*
la 25.06.2014, 23:05
Cris, sunt caldute!
la 25.06.2014, 23:06
m-ati inebunit cu cornurile astea..neaparat sa le fac si eu curand frumoase ti-au iesit!!!
la 25.06.2014, 23:26
Mi-am stapanit pofta cu Camembert,nu-s cornuri dar mai bine decat nik)
la 25.06.2014, 23:31
Multumesc Cristaeen! La fel am fost si eu si acum stiu de ce...sunt DIVINE!

Vezi toate comentariile (41)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking