Ingrediente
- Aluat:
- 600 g faina
- 30 g zahar pudra
- 20 g drojdie proaspata
- 200 ml lapte
- 200 g unt
- 2 oua
- 1 praf de sare
- Umplutura de nuca:
- 100 g nuca macinata
- 25 g stafide
- 75 g zahar pudra
- 75 ml apa
- coaja rasa de portocale
- Umplutura cu mac:
- 100 g mac
- 25 g stafide
- 75 g zahar pudra
- 75 ml apa
- coaja rasa de portocala
- 1 ou pentru uns
Mod de preparare
Dizolvam drojdia in laptele caldut si lasam la dospit 5 minute.
Intr-un castron amestecam faina cu ouale, zaharul si sarea. Adaugam drojdia dospita si untul topit, dar nu fierbinte. Framantam un aluat elastic, nelipicios. Daca mai este nevoie se mai poate adauga putina faina.
Dam aluatul la frigider pana pregatim umpluturile.
Pentru umplutura cu nuca punem apa si zaharul la fiert. Amestecam pana se topeste apoi lasam sa fiarba 2-3 minute. Amestecam nuca cu stafidele si coaja rasa de la o portocala. Peste acest amestec turnam siropul fierbinte si amestecam pana se omogenizeaza. Nu puneti chiar toata cantitatea de sirop de la inceput.
La fel procedam si cu umplutura de mac.
Scoatem aluatul de la rece si il impartim in bucati de 32 g pe care le modelam in bilute.
Luam fiecare biluta, o aplatizam si o intindem in forma elipsoidala. Punem o lingura de umplutura si o intindem.
Rulam aluatul si ii dam forma de potcoava.
Asezam cornurile in tava tapetata cu hartie de copt, lasand putin loc intre ele.
Ungem cornurile cu galbenus si lasam sa se usuce. Inainte de a le baga la cuptor le ungem cu albus.
Coacem cornurile la foc potrivit pana se rumenesc frumos.
Sursa
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri de Bratislava (Pozsonyi Kifli)" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (30)
|