Cornuri de Bratislava (POZSONYI KIFLI )

Postat de gaby_d in Dulciuri
23 Iun 2012 | 32217 vizualizari
Cornuri de Bratislava (POZSONYI KIFLI )

Daca ati testat "n" si "n" aluaturi si fie v-au incantat, fie nici prea, prea nici foarte , foarte, aluatul de la aceste cornuri este FIX ceea ce cautati. Nu am mancat nimic mai bun , mai pufos si mai gustos. Imi venea sa-l mananc crud, faceam ce faceam si mai ciupeam putin. Cornurile astea le-am mai facut o data , dar n-au apucat sa vada poza finala desi fotografiasem etapele (acum nu le-am mai fotografiat ca stiam ca le am pe undeva prin calculator), pentru ca dispareau cate 4 , cate 5 :-)) , dar nu m-am putut supara pe ei vazand cu ce pofta papa. Zilele astea mi-am amintit de ele dar...uitasem cum se numesc. Am incercat multe combinatii de denumiri pana am regasit blogul lui Nico, unde le zarisem si prima oara. Atat de frumos si detaliat explicat incat nu ai cum sa dai gres daca le testezi. Multumesc mult, Nico! :)

Ingrediente

Pentru aluat
  • 600 gr faina
  • 30 gr zahar pudra
  • 20 gr drojdie
  • 200 ml lapte
  • 200 gr unt
  • putina sare
  • doua oua
Pentru umpluturavarianta 1.
  • 100 gr nuca macinata
  • 25 gr stafide
  • coaja rasa de portocale
  • 75 gr zahar pudra
  • 75 ml apa
varianta 2.
  • 100 gr mac
  • 25 gr stafide
  • coaja rasa portocala
  • 75 gr zahar pudra
  • 75 ml apa
un ou pentru uns

Mod de preparare

Aluat.
Incalzesti usor laptele si pui in el drojdia. Lasi la dospit 5 minute.
Pregatesti intr-un bol faina peste care ai adaugat ouale, zaharul, untul topit si racit si sarea. Adaugi laptele si incepi sa framanti. Vei obtine un aluat elastic, nelipicios. In functie de puterea de absorbitie a fainii se poate modifica usor cantitatea , +/- 50 gr - doar daca mai este nevoie.

Dai aluatul la rece si te ocupi de umputuri.
Pui in doua boluri nuca macinata amestecata cu stafidele si coaja rasa, respectiv macul amestecat cu stafidele si coaja rasa.

Prepari un sirop din 150 ml apa si 150 gr zahar pudra , lasi sa fiarba 2-3 minute si imparti egal, fierbinte, in ambele boluri (nu pune de la inceput toata cantitatea de sirop, pune mai putin si adaugi daca e cazul)
Omogenizeaza.

Scoti aluatul de la rece si il imparti in bucati de 32 gr, din care modelezi bilute.
Iei fiecare biluta, o aplatizezi si ii dai o forma elipsoidala. Pui cate o lingurita de umplutura (eu le-am facut intai pe cele cu nuca), intinzi frumos, rulezi si ii dai forma de potcoava.
Asezi cornurile in tava tapetata cu hartie pentru copt, lasand loc intre ele.
Cu ajutorul unei pensule le ungi cu galbenus de ou si lasi sa se usuce, iar inainte de a le baga la cuptor le ungi cu albus.
Preincalzesti cuptorul la temperatura de 200 grade si introduci tava cu cornuri. Lasi pana se rumenesc frumos.
In cazul cuptorului meu am lasat pe treapta de la mijloc pana au prins putina culoare pe talpa apoi am mutat tava pe treapta superioara.
Incercati-le macar o data!

 

Sursa - Nico.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri de Bratislava (POZSONYI KIFLI )" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (55)
Retete similare

Pariziene

Postat de Nadyne

Pariziene

Ingredientele pentru aluat trebuie sa fie la temperatura camerei. Punem in vasul robotului de bucatarie sau in cuva masinii de paine, ingredientele in urmatoarea ordine: laptele, zaharul,...

Citeste continuarea

Salam de biscuiti reteta

Postat de rocsi_1612

Salam de biscuiti reteta

Salam de biscuiti reteta Rupeti biscuitii bucatele mici. Rahatul il taiati cubulete. Miezul de nuca il puneti cu coaja de portocala confiata in robot si le maruntiti. Peste biscuiti...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.06.2012, 18:04
yuuumy stafide....nuca...o bunatate
la 23.06.2012, 18:04
ce multe sunt,zici ca ai facut ptr tot siteul acuma n-ai cum sa nu imparti si cu noi
la 23.06.2012, 18:22
daca le lauzi ne dai si noua cate 1 macar
la 23.06.2012, 18:24
chiar arata super pufoase! sunt mare fan cornuri mai ales daca sunt si cu nuca . Si kifli le zice si in maghiara ).
la 23.06.2012, 18:44
bune bune

Vezi toate comentariile (55)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking