Cornuri de Bratislava(Pozsonyi kifli)

Postat de diaconta in Dulciuri
28 Oct 2012 | 6666 vizualizari
Cornuri de Bratislava(Pozsonyi kifli)

Mi-au plăcut mult când le-am vazut la Gaby şi am crezut-o pe cuvânt când a zis că-s cele mai pufoase cornuri pe care le-a făcut.Chiar dacă la aspect nu sunt aşa frumoase ca şi ale ei sau ca cele ale lui Nico ,de la care s-a inspirat ea,m-am convins ca sunt „divine”,deosebit de bune şi uşor de făcut,mai ales pentru cei ca mine,care nu sunt prieteni cu aluaturile dospite. Reţeta s-a potrivit la fix după ce am primit ameninţarea „Să nu cumva să faci ceva prăjitură cremoasă!!!!”.Offff ….si aveam eu nişte planuri…..vor trebui să mai aştepte niţel. Puţintel am modificat eu reţeta din lipsă de anumite ingrediente,dar mă declar foarte mulţumită de rezultatul final. Mutumesc Gabiţă!!!!!

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 600 gr faina
  • 30 gr zahar pudra
  • 20 gr drojdie
  • 200 ml lapte
  • 200 gr unt
  • 2 oua
  • O lingurita sare
  • Pentru umplutura:
  • 200 gr nuca macinata
  • 25 gr stafide (eu nu am avut)
  • 150 ml apa
  • 150 gr zahar pudra
  • Zeama de lamâie
  • Coaja de portocala
  • Puţin rom
  • Pentru ca a fost puţina umplutura,am folosit si gem de căpşuni
  • Mai avem nevoie de un ou pentru uns

Mod de preparare

Am pregatit mai întâi aluatul.

Drojdia am pus-o sa dospeasca în laptela caldut (mare atenţie sa nu fie fierbinte).

Intr-un bol am amestecat faina cernuta cu sarea,zaharul pudra,cele doua oua batute si untul pe care l-am topit si l-am racit.

Am adaugat laptele cu drojdia cate putin si am framântat un aluat care trebuie sa ramâna elastic,nelipicios si sa se desprinda de peretii vasului.

Daca e nevoie,mai adaugati sau scadeti 50 gr faina.Eu am mai pus putina.

Am lasat aluatul la rece pâna am pregatit umplutura.Ar fi fost foarte buna cu stafide,dar cum nu aveam în casa,am  facut fara ele.

Din apa si zahar cu putina zeama de lamâie am facut un sirop ,pe care l-am fiert 2-3 minute.Apoi asa fierbinte l-am pus peste nuca macinata.Am mai adaugat romul si coaja de portocala.

Am scos aluatul de la rece si am modelat bilute de ~ 32 gr.Eu nu am avut cu ce sa masor exact asa ca le-am facut aproximativ cu aceasta greutate.Au iesit 32 de biluţe.

Fiecare biluta am aplatizat-o si i-am dat o forma elipsoidala(adica  un dreptunghi mai rotunjit la capete).

Am pus umplutura întinsa,am rulat si i-am dat forma de potcoava.

Le-am asezat în tava tapetata cu hârtie de copt,lasând loc între ele pentru ca vor creste foarte mult.

Cu ajutorul unei pensule le-am uns cu ou.

Acum reteta spunea ca se ung mai întâi cu galbenus,se lasa sa se usuce,iar înainte de a se introduce la cuptor se ung cu albus.

Eu le-am uns direct cu oul intreg batut .Am înteles mai târziu ca acest lucru le dadea aspectul frumos marmorat.

Data viitoare nu mai fac …prostii.

Am  pus tava în cuptorul preâncalzit,am lasat pe treapta de mijloc gratarul cuptorului pâna când s-au rumenit puţin si au început sa crape deasupra,apoi am mutat tava mai sus în cuptor.

Am mutat tava mai sus dupa 15 minute,iar dupa alte 10 minute au fost coapte.

Le-am scos pe un gratar si le-am lasat sa se raceasca acoperite cu un servet curat.Nu prea mult evident,ca doar cine putea rezista tentatiei.

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri de Bratislava(Pozsonyi kifli)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (67)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Cornuri de Bratislava (Pozsonyi Kifli)

Postat de Sim0naWorld

Cornuri de Bratislava (Pozsonyi Kifli)

Mai intai am pregatit aluatul: laptele l-am incalzit usor, apoi am pus drojdia in el, lasand la dospit pentru vre-o 5 minute. Untul l-am topit si l-am lasat sa se raceasca. Intr-un bol am...

Citeste continuarea

Pozsonyi kifli - Cornuri Bratislava (reteta de la Bunica mea)

Postat de Mokuska

Pozsonyi kifli - Cornuri Bratislava (reteta de la Bunica mea)

Faina se amesteca cu drojdia si zaharul, dupa care framantam cu untul nu foarte moale pana capatam o consistenta ca grisul.  Galbenusurile batute cu 200 ml lapte rece si 1/4 lingurita de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.10.2012, 11:26
la 28.10.2012, 11:27
Faine poze faci, Dia!!

Si bune cornuri!
la 28.10.2012, 11:28
ce faine sunt...super..la fav
la 28.10.2012, 11:31
Super cornuri Prezentarea de nota 20
la 28.10.2012, 11:31
Sunt minunate cornurile astea, Dia dai si mie la schimb cu o felie de tort

Vezi toate comentariile (67)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking