Cornuri cu dulceata de capsuni si nuca de cocos-by Miuta

Postat de medioto59 in Dulciuri
7 Mar 2012 | 3436 vizualizari
Cornuri cu dulceata de capsuni si nuca de cocos-by Miuta

Trebuie sa mentionez ca sursa de inspiratie pentru aceasta reteta a fost Miuta http://langmina.blogspot.com/ careia ii multumesc tare mult!

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 260 ml lapte
  • 70 g zahar
  • 50 g unt
  • 25  g drojdie(un cub)
  • 1 ou
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • Pentru uns
  • 1 ou
  • Pentru decor 
  • zahar pudra
  • nuca de cocos 
  • Pentru umplutura
  • 1 borcan dulceata de capsuni
  • nuca de cocos

Mod de preparare

Aluatul l-am facut la masina de paine. Am pus in masina de paine laptele, esenta de vanilie, oul, zaharul, zaharul vanilat, sarea, untul moale, faina si la final drojdia. Cand aluatul este gata il scoatem din masina  si il asezam intr-un vas lasandu-l circa 40 minute la dospit, dupa care impartim aluatul in 12 bucati (atatea mi-au iesit mie) Fiecare bucata se intinde cu sucitorul pe o suprafata presarata cu faina. Se intinde oval si jumatate trebuie crestata longitudinal. Se umple cu dulceata, se presara nuca de cocos si apoi se ruleaza usor avand grija ca umplutura sa nu curga. Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se lasa inca 30 minute la crescut. Se ung cu ou, se pudreaza cu nuca de cocos si se dau la cuptor la foc mic circa 20-25 minute. Se lasa sa se raceasca si apoi se pudreaza cu zahar pudra. Sunt delicioase si pot fi servite la micul dejun alaturi de o cana cu lapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu dulceata de capsuni si nuca de cocos-by Miuta" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (35)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Fursecuri cu lamaie si merisor

Postat de gurita_ta2005

Fursecuri cu lamaie si merisor

Intr-un bol se mixeaza zaharul tos,zaharul vanilat si margarina. Se adauga pe rand cate un ou si se mixeaza,se pune esenta de lamaie,zeama de lamaie si coaja de lamaie,iar la final se pune...

Citeste continuarea

Reteta de preparare a papanasilor muntenesti, sau fierti

Postat de merisor67

Reteta de preparare a papanasilor muntenesti, sau fierti

Reteta de preparare a papanasilor Incepem cu aluatul, care trebuie lasat o vreme la odihnit. Punem branza intr-un vas si adaugam peste ea, zaharul, sarea, ouale si grisul. Amestecam bine...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.03.2012, 18:52
mmmm delicioase, arata asa bine.
la 07.03.2012, 18:52
Ce-as vrea si eu... Dar ai mei nu vor cu dulceata...
la 07.03.2012, 19:00
ce bine arata iami iami iti lasa gura apa
la 07.03.2012, 19:05
gatitcuspor ,bine ai venit printre bucatrase!
la 07.03.2012, 19:06
atunci la picii tai le fac cu cioco Miha.pup!

Vezi toate comentariile (35)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking