Cornuri cu nuca si dulceata de macese

Postat de reisnaor_2006 in Dulciuri
26 Mar 2014 | 20405 vizualizari
Cornuri cu nuca si dulceata de macese

16 bucati delicioase

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 250 ml lapte
  • 1 plic drojdie uscata
  • 4 linguri miere
  • 25 gr unt sau margarina
  • 1 ou pentru uns
  • 100 gr nuca macinata
  • dulceata de macese

Mod de preparare

Dizolvam pliculetul de drojdie in doua trei linguri de lapte cald. Mierea si untul le dizolvam in restul de lapte cald. Adaugam faina si framantam pana obtinem un aluat moale si nelipicios.
Lasam aluatul sa creasca la caldura pana isi dubleaza volumul.
Impartim apoi aluatul in doua si intindem cu sucitorul doua foi rotunde nu foarte groase. Impartim apoi foaia si o taiem cu cutitul mai intai in patru apoi in sase si apoi in opt si punem cate o lingura de umplutura pe fiecare triunghi rezultat. Umplutura am facut-o astfel: nuca se amesteca cu cateva linguri de dulceata de macese,sa fie o umplutura mai consistenta nu lichida.Rulam cornurile, le punem in tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu margarina sau unt si le mai lasa sa creasca cam jumatate de ora.
 
Dupa ce au crescut batem un ou cu doua linguri lapte si ungem cornurile deasupra.

Le punem apoi in cuptorul incins la foc potrivit, pana se rumenesc.

Le ungem cu putina miere. Sunt foarte bune atat calde cat si reci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu nuca si dulceata de macese" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Cornuri pufoase cu dulceata de macese si nuca

Postat de reisnaor_2006

Cornuri pufoase cu dulceata de macese si nuca

Se face maiaua din drojdie, 2 linguri de lapte, o lingurita de zahar si o lingura de faina. Dupa ce le amestecam, se lasa la crescut. Dupa ce a crescut maiaua, in paralel punem faina cernuta...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.03.2014, 20:44
la 26.03.2014, 20:48
MULTUMESC
la 26.03.2014, 21:45
Arata excelent!
la 26.03.2014, 22:02
Mmm sunt grozave
la 26.03.2014, 22:17
Scri in reteta ca "Mierea si untul le dizolvam in restul de lapte cald " , dar la ingrediente nu apare mierea . Ma gandesc ca mierea inlocuieste zaharul . As dori sa stiu cam cata miere ? Multumesc si felicitari pr reteta arata minunat si cu siguranta sunt si gustoase .

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking