Cornuri cu nucă și pastă de măceșe

Postat de panacris in Dulciuri
20 Iun 2014 | 7474 vizualizari
Cornuri cu nucă și pastă de măceșe

În sfârșit le-a venit rândul, cornurilor Bratislava;) Le-am savurat la Andaoana, Diaconta, Cleme, Anca, Gaby, Tabita, Caroline, Sufletista, Laura, Rocsi și Corina;) Deja era prea ”indecent” să nu probez delicioasele astea, mai ales că Maricica a cam șomat zilele astea. Zis și făcut! Ajunsă acasă, după o zi de muncă agitată, un trafic infernal, mi-am aruncat ochii la ceasul din bucătărie, deci 18.30, pregătit pentru frământat cca. 10 minute, frământat și dospit 90 de minute, aranjat și copt încă 50 de minute, deci mă încadrez până la ora 22.00. Așa că m-am pus pe treabă. Vreau să spun că sunt o minunăție de cornuri :D. Întradevăr nu am respectat cu sfințenie rețeta, dospit la rece și mai ales treaba cu glazura, dar,oricum, cornurile se cer repetate! ;)

Ingrediente

  • Pentru aluat făină albă de grâu Băneasa 600 g.
  • ou de găină 1 bucată,
  • ou de rață 1 bucată,
  • unt 65% grăsime 100 g.,
  • margarină Rama 100 g.,
  • zahăr pudră 50 g.,
  • lapte grăsime 2% 200 ml.
  • drojdie uscată 2 linguri,
  • sare iodată 2 g.,
  • Pentru umplutură:
  • nucă măcinată cca. 200 g.,
  • cacao cca. 50 g,
  • zahăr brun cca. 50 g.,
  • pastă de măceșe cca. 100 g.,
  • ou de găină 1 bucată.
  • Pentru decor: Zahăr pudră 50 g.

Mod de preparare

Laptele se pune într-un vas termorezistent, se adaugă untul și margarina tăiate cubulețe și se pune la topit, în cuptorul cu microunde cca. 90 de secunde. Cei care nu agreează microundele, pot topi laptele, untul și margarina într0u vas cu fund dublu pe aragaz.

În cuva mașinii de pâine se pun în ordinea următoare: laptele cu untul și margarina topite, ouăle, făina, sarea,  zahărul și drojidia. Se selectează programul de aluat, ce durează cca 90 de  minute.

Pentru umplutură, se amestecă nucile măcinate, pudra de cacao, zahărul și pasta de măceșe, până ce se omogenizează toate ingredientele.

După ce s-a terminat programul de frământare și dospire, aluatul se scoate pe o planșetă înfăinată, se împarte în 12 bucăți, care se întind circular, se umplu cu amestecul de mai sus, apoi se rulează și li se dă forma de cornuri. Cornurile obțintute se așează pe o tavă, tapetată cu foaie de pergament, se ung cu ou bătut, apoi se pun la copt, cca. 45 de minute la foc mediu ( primele 10 minute la 250 grade, apoi la 180 grade!). După ce trec testul scobitorii, se scot din cuptor, iar după ce sunt semirăcite se pudrează din belșug cu zahăr pudră. Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu nucă și pastă de măceșe" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (36)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cornuri cu gem si rahat

Postat de Bianca20

Cornuri cu gem si rahat

 Aluat: Faina se cerne intr-un bol incapator. Se adauga coaja de lamaie si se face o adancitura in mijloc. Drojdia se amesteca cu o lingura de zahar pana se lichefiaza. Se adauga peste...

Citeste continuarea

Chec Surpriza

Postat de panacris

Chec Surpriza

Albușurile separate de gălbenuș, se bat energic într-un vas înalt cu un praf de sare și oțetul până ce se obține o spumă fermă. Apoi se adaugă zahărul tos și cel...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.06.2014, 16:37
ce frumoase sunt
la 20.06.2014, 16:44
In sfarsit renumitele cornuri...minunate!!
la 20.06.2014, 16:57
ce bunatate!! m-ati inebunit cu cornurile astea...neaparat trebuie sa le fac si eu intr-o zi
la 20.06.2014, 17:00
Ar fi bun un corn cu lapte
la 20.06.2014, 17:02
Si eu o sa le fac, arata foarte bine

Vezi toate comentariile (36)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking