Cornuri cu nucă și pastă de măceșe

Postat de panacris in Dulciuri
20 Iun 2014 | 7574 vizualizari
Cornuri cu nucă și pastă de măceșe

În sfârșit le-a venit rândul, cornurilor Bratislava;) Le-am savurat la Andaoana, Diaconta, Cleme, Anca, Gaby, Tabita, Caroline, Sufletista, Laura, Rocsi și Corina;) Deja era prea ”indecent” să nu probez delicioasele astea, mai ales că Maricica a cam șomat zilele astea. Zis și făcut! Ajunsă acasă, după o zi de muncă agitată, un trafic infernal, mi-am aruncat ochii la ceasul din bucătărie, deci 18.30, pregătit pentru frământat cca. 10 minute, frământat și dospit 90 de minute, aranjat și copt încă 50 de minute, deci mă încadrez până la ora 22.00. Așa că m-am pus pe treabă. Vreau să spun că sunt o minunăție de cornuri :D. Întradevăr nu am respectat cu sfințenie rețeta, dospit la rece și mai ales treaba cu glazura, dar,oricum, cornurile se cer repetate! ;)

Ingrediente

  • Pentru aluat făină albă de grâu Băneasa 600 g.
  • ou de găină 1 bucată,
  • ou de rață 1 bucată,
  • unt 65% grăsime 100 g.,
  • margarină Rama 100 g.,
  • zahăr pudră 50 g.,
  • lapte grăsime 2% 200 ml.
  • drojdie uscată 2 linguri,
  • sare iodată 2 g.,
  • Pentru umplutură:
  • nucă măcinată cca. 200 g.,
  • cacao cca. 50 g,
  • zahăr brun cca. 50 g.,
  • pastă de măceșe cca. 100 g.,
  • ou de găină 1 bucată.
  • Pentru decor: Zahăr pudră 50 g.

Mod de preparare

Laptele se pune într-un vas termorezistent, se adaugă untul și margarina tăiate cubulețe și se pune la topit, în cuptorul cu microunde cca. 90 de secunde. Cei care nu agreează microundele, pot topi laptele, untul și margarina într0u vas cu fund dublu pe aragaz.

În cuva mașinii de pâine se pun în ordinea următoare: laptele cu untul și margarina topite, ouăle, făina, sarea,  zahărul și drojidia. Se selectează programul de aluat, ce durează cca 90 de  minute.

Pentru umplutură, se amestecă nucile măcinate, pudra de cacao, zahărul și pasta de măceșe, până ce se omogenizează toate ingredientele.

După ce s-a terminat programul de frământare și dospire, aluatul se scoate pe o planșetă înfăinată, se împarte în 12 bucăți, care se întind circular, se umplu cu amestecul de mai sus, apoi se rulează și li se dă forma de cornuri. Cornurile obțintute se așează pe o tavă, tapetată cu foaie de pergament, se ung cu ou bătut, apoi se pun la copt, cca. 45 de minute la foc mediu ( primele 10 minute la 250 grade, apoi la 180 grade!). După ce trec testul scobitorii, se scot din cuptor, iar după ce sunt semirăcite se pudrează din belșug cu zahăr pudră. Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu nucă și pastă de măceșe" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (36)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert cozonac fara framantare cu nuca, stafide si rahat

Postat de ela

Desert cozonac fara framantare cu nuca, stafide si rahat

Lasam la temperatura camerei cu cateva ore inainte ouale, drojdia, faina. Stafidele cu esenta de rom si cu apa calda le lasam la inmuiat din timp, apoi le scoatem si le stoarcem. Pregatim...

Citeste continuarea

Gogosi de post

Postat de Sidy

Gogosi de post

Punem drojdia in putina apa minerala calduta, cu o lingurita de zahar. Lasam la temperatura camerei sa creasca 10-15 minute. Cernem faina iar in mijloc ii facem un loc in care vom pune drojdia...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.06.2014, 16:37
ce frumoase sunt
la 20.06.2014, 16:44
In sfarsit renumitele cornuri...minunate!!
la 20.06.2014, 16:57
ce bunatate!! m-ati inebunit cu cornurile astea...neaparat trebuie sa le fac si eu intr-o zi
la 20.06.2014, 17:00
Ar fi bun un corn cu lapte
la 20.06.2014, 17:02
Si eu o sa le fac, arata foarte bine

Vezi toate comentariile (36)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking