Pandișpan cu brânză de vaci

Postat de iri_love in Dulciuri
7 Noi 2015 | 29312 vizualizari
Pandișpan cu brânză de vaci

Această prajiturică o folosesc si la Paște in loc de pasca adaugandu-i si stafide. Este pufoasă, gustoasă, sățioasa si usor de preparat.

Ingrediente

  • Pentru blat avem nevoie de:
  • 6 ouă ,
  • 5 linguri de zahăr,
  • 100ml ulei,
  • 150g de faina,
  • Un plic zahar vanilat,
  • Un praf de copt si un praf de sare.
  • Pentru branza avem nevoie de:
  • 3 ouă,
  • 300g de brânză de vaci,
  • 3-4 linguri de zahar,
  • Un plic zahăr vanilat,
  • 4 linguri de gris,
  • 2 linguri da smântână.

Mod de preparare

Pentru inceput pregatim brânza,  pe care o amestecam cu ouale,zaharul, grisul, smântâna si zaharul vanilat. Amestecam bine pana la incorporarea tuturor ingrendientelor. 

Separat, separam albusurile de galbenusuri.

Albușurile le batem cu mixerul împreună cu un praf de sare.

Apoi se adaugă treptat zaharul mixând până devine ca o bezea ce nu se desprinde de castron.

In albusurile batute astfel se vor adauga ouale, unul cate unul.

După ce s-au încorporat ouale, vom adauga uleiul putin cate putin, mixând continuu. 

La final vom adauga faina pe care am amestecat-o cu praful de copt, amestecand de data aceasta cu o lingura, usor de sus in jos pentru a nu se lasa compoziția. 

Sa nu uit, zaharul vanilat, l-am adaugat in momentul cand mixam albusurile, deoarece copila mea  vroia sa ma ajute si nu am putut sa scap de ea.

In această compozitie am adaugat,  putin cate putin, din compozitia de  brânză pregătită,  amestecand usor până la omogenizare.

Separat am pregatit o forma de tort cu margine detasabila, asezand pe fund ei foaie cerata pentru copt.

Am uns peretii si fundul tavii cu ulei după care am tapetat-o cu faină  si am răsturnat in aceasta compoziția gata pregătită.  Tava am data-o la cuptor preincalzit, pentru 55 de minute la foc mediu. 

După racire se pudreaza cu zahar pudra. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandișpan cu brânză de vaci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pandispan cu caise, branza de vaci si Oreo

Postat de eumimi

Pandispan cu caise, branza de vaci si Oreo

Mai intai separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le mixam spuma cu zaharul pana devine o bezea tare. Galbenusurile le amestecam cu uleiul si cu laptele si turnam compozitia peste...

Citeste continuarea

Pandispan cu crema de branza si mure

Postat de mirela0911

Pandispan cu crema de branza si mure

Se separa albusurile de galbenusuri.  Albusurile le batem spuma cu un praf de sare pana se intaresc. Se adauga zaharul in ploaie, batand bine pana se obtine o spuma ca pt bezea. Se adauga...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.11.2015, 00:26
la 07.11.2015, 00:28
Arata minunat de bine!
la 07.11.2015, 00:37
la 07.11.2015, 08:41
Buun !!!
la 07.11.2015, 09:00
Ce bine arata!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking