Pandispan cu branza, visine si bezea

Postat de madi_marin in Prajituri
16 Oct 2010 | 10732 vizualizari
Pandispan cu branza, visine si bezea

Ingrediente

Pandispan :

  • 2 oua
  • 10 linguri lapte
  • 10 linguri ulei
  • 13 linguri zahar
  • 13 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • 2 fiole esenta de vanilie
  • 200 g branza telemea rasa
  • 200 g visine fara samburi
  • coaja rasa de portocala

Bezea :

  • 4 albusuri
  • 4 linguri cu zahar
  • 1 lingurita zeama de lamaie

 

Mod de preparare

Se bat ouale intregi cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Se adauga apoi uleiul, laptele, praful de copt, esenta de vanilie, coaja rasa de portocala, branza rasa marunt si faina. Se mixeaza bine. Se unge o tava 17 /22 cm cu ulei si se tapeteaza cu faina, apoi se toarna compozitia si se repartizeaza deasupra visinele. Se coace cam 25 minute la foc micut.

Albusurile se bat spuma tare cu zaharul si zeama de lamaie.

Cand prajitura e gata coapta ( se face tesrul scobitorii), se intinde deasupra spuma de albus si se mai da tava la cuptor  pentru 10 - 15 minute.

Se taie a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan cu branza, visine si bezea" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura cu branza de vaci

Postat de Creatsa

Prajitura cu branza de vaci

Aluat: Freaca untul la temperatura camerei cu zaharul si zaharul vanilat. Adauga ouale,unul cate unul si mixeaza bine dupa fiecare. Adauga praful de copt stins cu putina zeama de lamaie,coaja...

Citeste continuarea

Biscuiti cu lamaie pentru Craciun

Postat de Lia1

Biscuiti cu lamaie pentru Craciun

Aluatul fiind atat de simplu de alcatuit, n-aveam ce poze din timpul prepararii sa mai arat. ALUTUL 1. In cuva robotului mixeaza faina si untul taiat bucati mici pana devin ca un pesmet....

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.10.2010, 13:22
ok, a doua zi tai, in prima pot rupe cu mana, da?)))
la 16.10.2010, 13:23
gaby... ce nerabdatoare mai esti.... poti sa rupi , dar macar sa nu fie fierbinte....
la 16.10.2010, 13:24
Madi telemea nesarata pui?eu cand zic telemea ma gandesc la branza sarata...........
la 16.10.2010, 13:24
eii..ca dac-o fi nu po' sa suflu'?)))))
la 16.10.2010, 13:39
Corina.....branza sarata....asa am pus-o, nu dulce.... imi place combinatia de dulce...sarat...acrisor..... dar poti sa incerci cu branza dulce sau cas daca va place mai mult.....

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking