Pandispan cu cacao si fructe

Postat de ruxi_serban in Dulciuri
9 Oct 2015 | 4053 vizualizari
Pandispan cu cacao si fructe

De obicei, eu fac prajitura asta cand imi raman fructe in frigider si nu se mai atinge nimeni de ele. Poate fi folosita orice combinatie de fructe. Este o prajitura simpla si rapida. Sa va bucurati de ea ! :)

Ingrediente

  • 6 oua
  • 6 linguri de faina
  • 6 linguri de zahar
  • 6linguri de ulei de masline sau de floarea soarelui
  • 1 lingura de cacao
  • 3-4 pere de marime medie
  • 3-4 nectarine de marime medie
  • 1 fiola esenta vanilie
  • 1 fiola esenta de rom
  • 1 varf de sare

Mod de preparare

Se preincalzeste cuptorul.

Se pregateste tava cu hartie de copt in ea.

Se spala fructele, se taie felii si se aseaza in tava, peste hartia de copt. Se presara putin zahar pe deasupra, apoi se dau la cuptor pret de aproximativ 15 minute, pana se rumenesc putin.

Intre timp, se prepara pandispanul. Se separa, in 2 vase, albusurile de galbenusuri. Peste albusuri se adauga un praf de sare si se bat cu mixerul pana devin o spuma tare(seamna cu frisca batuta). Peste galbenusuri se adauga zaharul si se amesteca pana acesta s-a topit. Apoi, adaugam faina, praful de copt si uleiul. Dupa ce s-a omogenizat compozitia, se incorporeaza albusurile batute spuma, esetele de vanilie si rom si cacao.

Se pune compozitia peste fructele rumenite si se da iarasi la cuptor aproximativ 20-30 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea.

 

Pofta buna ! :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan cu cacao si fructe" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (0)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu visine si ciocolata

Postat de diaconta

Desert tort cu visine si ciocolata

Pentru blat, am separat galbenusul de albusul oualor. Galbenusurile le-am amestecat cu uleiul si vanilia. Albusurile le-am mixat cu un praf de sare. Cand spuma a devenit ferma, am adaugat...

Citeste continuarea

Prajitura zebra cu mascarpone si fructe de padure

Postat de Irina

Prajitura zebra cu mascarpone si fructe de padure

Am pregatit un blat pandispan cu cacao: Galbenusurile le-am mixat cu zaharul, dupa care am adaugat uleiul, apa, cele 3 linguri de cacao, esentele si faina(plus praful de copt). ...

Citeste continuarea

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking