Ingrediente
- 6 oua
- 6 linguri de faina
- 6 linguri de zahar
- 6linguri de ulei de masline sau de floarea soarelui
- 1 lingura de cacao
- 3-4 pere de marime medie
- 3-4 nectarine de marime medie
- 1 fiola esenta vanilie
- 1 fiola esenta de rom
- 1 varf de sare
Mod de preparare
Se preincalzeste cuptorul.
Se pregateste tava cu hartie de copt in ea.
Se spala fructele, se taie felii si se aseaza in tava, peste hartia de copt. Se presara putin zahar pe deasupra, apoi se dau la cuptor pret de aproximativ 15 minute, pana se rumenesc putin.
Intre timp, se prepara pandispanul. Se separa, in 2 vase, albusurile de galbenusuri. Peste albusuri se adauga un praf de sare si se bat cu mixerul pana devin o spuma tare(seamna cu frisca batuta). Peste galbenusuri se adauga zaharul si se amesteca pana acesta s-a topit. Apoi, adaugam faina, praful de copt si uleiul. Dupa ce s-a omogenizat compozitia, se incorporeaza albusurile batute spuma, esetele de vanilie si rom si cacao.
Se pune compozitia peste fructele rumenite si se da iarasi la cuptor aproximativ 20-30 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea.
Pofta buna ! :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan cu cacao si fructe" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (0)
|