Pandişpan cu caise

Postat de diaconta in Prajituri
5 Aug 2012 | 4396 vizualizari
Pandişpan cu caise

O prăjitură deosebită pentru care putem folosi orice fel de fructe.Eu am folosit de data aceasta caise,dar este foarte bună cu prune.Se face relativ repede şi se consuma la fel de repede.

Ingrediente

  • 6 ouă cântărite(ale mele au avut 400 gr)
  • Zahar si faina egal cu greutatea ouălor (deci câte 400 gr)
  • 180 ml ulei
  • 8 linguri apa
  • 1 plic praf de copt
  • Zeama de la ½ lamâie
  • Griş pentru fructe
  • Caise sau orice alte fructe
  • Sare
  • Esenta vanilie

Mod de preparare

Am cântarit ouale(ma amuza faza asta) si le-am separat.

Galbenusurile le-am mixat cu zaharul si am adaugat pe rând cele 8 linguri de apa.

Am pus uleiul câte putin mixând în continuare.

Am adaugat coaja de lamâie si esenta de vanilie.La urma praful de copt dizolvat in zeama de lamâie.

Fructele le –am dat prin griş pâna am facut pandispanul.

Am batut albusurile spuma cu un praf de sare.

Am încorporat si faina în amestecul de oua,apoi albusurile amestecând usor cu o paleta.

Am pus compozitia într-o tava tapetata cu hartie,am pus deasupra fructele si am pus tava în cuptorul preîncalzit pentru aproximativ 40 de minute.

Focul va trebui sa fie mai mare primele 5 minute,apoi reduceti focul foarte mult.

Verificati cu scobitoarea când este copt blatul.

Se presara asa fierbinte cu zahar tos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandişpan cu caise" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (38)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert rulada cu nuca, frisca, gem de caise si ciocolata

Postat de lucy2002

Desert rulada cu nuca, frisca, gem de caise si ciocolata

Separam albusul de galbenusuri. Mixam toate albusurile spuma si adaugam in ploaie indulcitorul sau zaharul. Adaugam pe rand cele trei galbenuse si mixam cu atentie. Renuntam la mixer si...

Citeste continuarea

Desert prajitura dungata

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura dungata

Pentru ca am scapat de pregatitul foilor pentru ca le-am cumparat, unii pot sa zica LENESA, dar zau ca-s bune si foile astea de la Boromir, trecem direct la crema, e un fel de diplomat, ca de ce-i...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.08.2012, 18:43
Dia, am niste pofte de mor si tu vii cu de-astea
la 05.08.2012, 18:46
trece vara si n-am facut nimic cu fructe...
la 05.08.2012, 18:54
buna buna
la 05.08.2012, 19:08
la 05.08.2012, 19:13
harnicuta de tine.........ai stat toata ziua in bucatarie!

Vezi toate comentariile (38)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking