Desert pandispan cu caise

Postat de RuxyRux in Prajituri
20 Iun 2013 | 43149 vizualizari
Desert pandispan cu caise

O prajitura delicioasa care ma reintoarce de fiecare data la copilarie...simpla, mai simpla de atat nici nu se poate...este printre primele prajituri pe care am invatat sa le prepar la scoala generala, la orele de gospodarie (aveam si asa ceva), alaturi de crema de zahar ars, spuma de capsuni...si maioneza......e o prajitura pe care vara o fac cu fructe, in special o iubesc cu caise, apoi cu visine sau piersici, iar iarna cu cacao, nuci, alune.....La baza pandispanul nu contine ulei si nici praf de copt, se prepara doar cu oua, faina si zahar, insa m-am abatut putin deoarece am in casa o mica mare mofturoasa careia nu-i place pandispanul clasic, i se pare cam prea uscat...asa ca am gasit o alta varianta sa se bucure si ea :)

Ingrediente

  • 8 oua
  • 8 linguri de faina
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri de ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • vanilie
  • 15 bucati de caise( taiate marunt)
  • Zahar pudra pentru decor

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile impreuna cu zaharul  si vanilia se bat spuma (ca la bezea).

Galbenusurile se freaca cu uleiul ca la maioneza. 

Jumatate din cantitatea de albusuri se pune deasupra maionezei de ou, se amesteca bine si se adauga faina, praful de sare si praful de copt. La urma adaugam restul de albus ca intr-o invaluire.

Cuptorul se incinge la 180 de grade. Tava se tapeteaza cu foaie de copt (eu am avut forma cu inel culinar).

Punem amestecul in tava, deasupra bucatile de caise si coacem pentru 20 sau 25 de minute. Facem testul cu scobitoarea. Eu am scos prajitura dupa 22 de minute.

O lasam la racit si apoi o portionam. Pudram pandispanul si-l servim cu drag!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pandispan cu caise" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (53)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert rulada cu nuca, frisca, gem de caise si ciocolata

Postat de lucy2002

Desert rulada cu nuca, frisca, gem de caise si ciocolata

Separam albusul de galbenusuri. Mixam toate albusurile spuma si adaugam in ploaie indulcitorul sau zaharul. Adaugam pe rand cele trei galbenuse si mixam cu atentie. Renuntam la mixer si...

Citeste continuarea

Desert prajitura dungata

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura dungata

Pentru ca am scapat de pregatitul foilor pentru ca le-am cumparat, unii pot sa zica LENESA, dar zau ca-s bune si foile astea de la Boromir, trecem direct la crema, e un fel de diplomat, ca de ce-i...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.06.2013, 22:29
buna buna
la 20.06.2013, 22:30
foarte buna!!!!
la 20.06.2013, 22:38
o bunatate!
la 20.06.2013, 22:40
Vaaai, cum arata!
la 20.06.2013, 22:41
Merisor scump...tu esti mereu o draguta

Vezi toate comentariile (53)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking