Ingrediente
- 500 g cirese (fara samburi)
- 5 oua
- 150 g zahar
- 250 g faina
- 10 linguri ulei
- 1 plic praf de copt
- 1 esenta de vanilie
- un praf de sare
- zahar pudra (optional pentru pudrat)
Mod de preparare
1.Spalam ciresele si le scoatem samburi.Le lasam la scurs.
2.Separam albusurile de galbenusuri.
3.Albusurile le mixam bine cu un praf de sare.Dupa aceea adaugam jumatate din cantitatea de zahar si continuam sa mixam 3 minute.Punem si cealalta cantitate de zahar,ramasa,si continuam sa mixam pana se topeste zaharul.
4.Galbenusurile le mixam pana isi dubleaza volumul.
5.Punem galbenusurile peste albusuri si mestecam incet.Adaugam esenta de vanilie si uleiul si mestecam.
6.Punem in ploaie,faina si praful de copt cernute si mestecam incet de jos in sus cu o spatula.
7.Incingem cuptorul,ungem tava de la cuptor cu ulei si o tapetam cu faina,punem compozitia in tava,apoi aranjam ciresele frumos.Dam tava la cuptor la foc potrivit pentru 35-40 de minute.
8.Faceti testul scobitorii si stingeti focul.Lasati sa se raceasca in cuptor,cu usa usor deschisa.
9.Portionam si le pudram cu zahar pudra. Pofta buna!!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan cu cirese" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (16)
|