Ingrediente
- Am folosit:
- 300 gr unt la temperatura camerei
- 4 oua
- 260 gr zahar
- 400 ml lapte batut
- 460 gr faina
- semintele de la o pastaie de vanilie
- 1 lingurita bicarbonat
- Pentru compot:
- 4 mere
- anason,
- scortisoara
- 4 linguri zahar
- 1 1/2 cani apa
Mod de preparare
Am amestecat bine untul cu zaharul pana cand s-a format o spuma aerata si delicioasa,apoi am adaugat pe rand cate un ou,impreuna cu cate o lingura de faina (pentru a nu se taia crema de unt),am amestecat bine si la urma am adaugat laptele batut si restul de faina amestecata cu bicarbonatul,semintele de vanilie si am dat aluatul la copt pana a trecut testul cu scobitoarea.
Pana ce aluatul s-a copt,am pregatit compotul.Am spalat bine merele,le-am taiat cuburi potrivite cu tot cu coaja,apoi intr-o craticioara am pus apa,zaharul,anason,scortisoara si merele si am lasat sa fiarba pana cand merele s-au inmuiat.
Dupa ce pandispanul s-a copt,l-am gaurit din loc in loc cu o scobitoare si am turnat peste el (cat era inca fierbinte) compot de mere si am insiropat bine blatul.
Prajitura se poate servi cu smantana dulce sau fara,in functie de gustul fiecaruia si de preferinte.
Pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan cu compot de mere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|