Pandispan cu crema de branza si mure

Postat de mirela0911 in Prajituri
8 Mai 2011 | 7361 vizualizari
Pandispan cu crema de branza si mure

Pentru pandispan am luat reteta de la Gaby (mersi!).

Ingrediente

Pt. pandispan:

  • 4 oua
  • o cana zahar
  • o cana faina
  • 4 lg ulei
  • un praf de sare
  • esenta vanilie

Pt. crema:

  • 250g branza de vaci
  • 50g zahar
  • 3 lg gem de mure
  • 300ml smantana pt frisca
  • 2 lg zahar pudra
  • jumatate plic intaritor pt frisca

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri. 

Albusurile le batem spuma cu un praf de sare pana se intaresc. Se adauga zaharul in ploaie, batand bine pana se obtine o spuma ca pt bezea. Se adauga pe rand galbenusurile, batand bine dupa fiecare, apoi punem esenta si faina in ploaie pe care o amestecam cu lingura usor de jos in sus. La final se adauga si uleiul si amestecam la fel de usor. Se toarna intr-o tava tapetata cu ulei si faina si se da la cuptor pt 35 minute la 160 grade.

Intre timp ne apucam de crema.

Smantana pt. frisca o mixam timp de 1 minut dupa care adaugam zaharul pudra si intaritorul. Se mixeaza pana se intareste frisca. Se lasa deoparte.

Separat, branza o mixam cu zaharul bine bine pana devine mai fina. Se adauga gemul de mure si se mai mixeaza pana la omogenizare. Se amesteca impreuna cele doua compozitii si se da la rece pana ce se raceste si blatul.

Dupa ce blatul s-a racit, il taiem in doua. Peste prima foaie intindem crema, punem cealalta foaie, pudram cu zahar si servim.

Mmmmmm....., ce bun e. La fiecare desert facut primesc nota de la fiul meu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan cu crema de branza si mure" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Prajitura cu caise si iaurt

Postat de vio_dreams

Prajitura cu caise si iaurt

Batem ouale cu zaharul apoi adaugam uleiul si faina. Omogenizam si turnam in tava tapetata cu hartie de copt (dimensiuni tava 25*35). Dam la cuptor pana se rumeneste foarte putin pe margini....

Citeste continuarea

Prajitura cu nuca si gem de prune

Postat de merisor67

Prajitura cu  nuca si gem de prune

Nu am retinut gramajul unui plic de garant pentru aluaturi dospite, dar  era indicat pentru 375 g faina. Pentru aluat, frecam untul impreuna cu untura si zaharul pana la diluarea...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.05.2011, 14:28
daca nu imi dai ma supar
la 08.05.2011, 14:31
Iti dau, cum sa nu, ca aaaammm
la 08.05.2011, 15:02
la 08.05.2011, 15:18
delicioasa
la 08.05.2011, 15:28
vreau si eu

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking