Pandispan cu migdale, stafide si ciocolata

Postat de Oana in Dulciuri
28 Apr 2015 | 4303 vizualizari
Pandispan cu migdale, stafide si ciocolata

Ingrediente

  • oua- 6 buc
  • zahar- 200 gr
  • faina- 200 gr
  • ulei- 4 linguri
  • praf de copt- 1 lingurita
  • un praf de sare
  • ciocolata neagra- 50 gr
  • migdale- 100 gr
  • stafide- 100 gr
  • crema de whisky- 2 linguri
  • esenta de rom- o lingura
  • Glazura:
  • ciocolata neagra- 50 gr
  • smantana pentru frisca- 50 ml

Mod de preparare

  • Spalati stafidele, apoi opariti-le cu apa clocotita. Scurgeti apa si adaugati peste ele esenta de rom si crema de whisky

  • Separati ouale si bateti albusurile cu un praf de sare pana obtineti o bezea. Adaugati apoi zaharul si mixati pana obtineti o bezea lucioasa si ferma.

  • Amestecati galbenusurile cu uleiul, putin cate putin, pana se ingroasa, apoi rasturnati-le peste bezea. Amestecati usor cu spatula, de jos in sus, sa nu se lase bezeaua.

  • Amestecati faina cu praful de copt si cu migdalele macinate marunt si puneti putin cate putin peste amestecul de bezea, amestecand usor de fiecare data.

  • La final adaugati stafidele cu tot cu siropul de rom si ciocolata taiata marunt.

  • Tapetati cu ulei si faina o tava patrata sau tava de chec si rasturnati compozitia

  • Coaceti pandispanul in cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru 45 de minute si faceti testul scobitorii.

  • Dupa ce s-a copt, lasati pandispanul la racit in tava si pregatiti glazura amestecand ciocolata rupta bucati si smantana fierbinte.

  • Turnati glazura peste pandispan si feliati dupa plac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan cu migdale, stafide si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (29)
Retete similare

Desert chec pufos din albusuri

Postat de Oana

Desert chec pufos din albusuri

Pentru aceasta reteta ai nevoie de un mixer sau un robot de bucatarie, iar din aceste ingrediente va iesi un chec mai mare. Hai sa vezi cat de simplu se face! Mixeaza albusurile cu putina sare....

Citeste continuarea

8 gusturi diferite intr-un singur tort

Postat de Meea

8 gusturi diferite intr-un singur tort

          Pentru pandișpan, mixăm albușurile la temperatura camerei, cu praful de sare, până când obținem o bezea tare și lucioasă. Adăugăm și...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.04.2015, 15:58
Bun de tablou Nu-ti vine sa-l strici
la 28.04.2015, 16:00
Mi-l imprumuti si mie pe nenea care face pozele?? Imi place mult, adoooor migdalele!
la 28.04.2015, 16:03
la 28.04.2015, 16:04
la 28.04.2015, 16:10
Moamaaaaaaaaaaaa

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking