Ingrediente
- oua- 6 buc
- zahar- 200 gr
- faina- 200 gr
- ulei- 4 linguri
- praf de copt- 1 lingurita
- un praf de sare
- ciocolata neagra- 50 gr
- migdale- 100 gr
- stafide- 100 gr
- crema de whisky- 2 linguri
- esenta de rom- o lingura
- Glazura:
- ciocolata neagra- 50 gr
- smantana pentru frisca- 50 ml
Mod de preparare
-
Separati ouale si bateti albusurile cu un praf de sare pana obtineti o bezea. Adaugati apoi zaharul si mixati pana obtineti o bezea lucioasa si ferma.
-
Amestecati galbenusurile cu uleiul, putin cate putin, pana se ingroasa, apoi rasturnati-le peste bezea. Amestecati usor cu spatula, de jos in sus, sa nu se lase bezeaua.
-
Amestecati faina cu praful de copt si cu migdalele macinate marunt si puneti putin cate putin peste amestecul de bezea, amestecand usor de fiecare data.
-
La final adaugati stafidele cu tot cu siropul de rom si ciocolata taiata marunt.
-
Tapetati cu ulei si faina o tava patrata sau tava de chec si rasturnati compozitia
-
Coaceti pandispanul in cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru 45 de minute si faceti testul scobitorii.
-
Dupa ce s-a copt, lasati pandispanul la racit in tava si pregatiti glazura amestecand ciocolata rupta bucati si smantana fierbinte.
-
Turnati glazura peste pandispan si feliati dupa plac.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan cu migdale, stafide si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (29)
|