8 gusturi diferite intr-un singur tort

Postat de Meea in Torturi
11 Apr 2017 | 4150 vizualizari
8 gusturi diferite intr-un singur tort

  De câte ori v-ați tot gândit ”oare de data aceasta cu ce gust să aibă tortul?” Eu întotdeauna mă confrunt cu această dilemă! Sunt momente chinuitoare pentru mine haha :)). Dar nu las eu problemele nerezolvate, așa că, săptămâna aceasta am făcut un tort cu 8 gusturi diferite! Deși rețeta este fooarte simplă, astăzi aș vrea să accentuez într-un mod mai aparte, pașii pe care trebuie și cum trebuie făcuți pentru a obține un pandișpan pufos si perfect (știu că se spune că perfecțiunea nu există, dar eu tind să cred că în unele domenii, există!). Așa că, sper ca prezentarea de astăzi să vă ajute să învățați pașii pe care trebuie întotdeauna să-i urmați atunci când doriți să obțineți un blat de tort pufos și delicios! FINGERS CROSSED!                                                     

Ingrediente

  • Ingrediente pandișpan:
  • 7 ouă
  • 210 g zahăr
  • 210 g făină
  • un praf de sare
  • 2 linguri cacao
  • esență de vanilie
  • *avem 5 creme diferite
  • Ingrediente topping galben:
  • 1 plic budincă de vanilie
  • 400 ml lapte de cocos
  • 3 linguri zahăr
  • ananas
  • 1 banană
  • Ingrediente topping roz:
  • 70 ml frișcă lichidă
  • 1 iaurt de căpșuni
  • fructe de pădure
  • căpșuni
  • Ingrediente topping alb:
  • 70 ml frișcă lichidă
  • 50 g ciocolată albă
  • 1 lingură de ulei
  • stafide
  • fulgi de cocos
  • Ingrediente topping maro:
  • Nutella
  • pudră de migdale
  • 1/2 plic budincă de ciocolată
  • 2 linguri zahăr
  • 250 ml lapte de cocos
  • cacao

Mod de preparare

          Pentru pandișpan, mixăm albușurile la temperatura camerei, cu praful de sare, până când obținem o bezea tare și lucioasă. Adăugăm și zahărul și mixăm în continuare, până când spuma stă băț. Punem și galbenușurile si continuăm mixarea. Separat, amestecăm cacaua și făina. Adăugăm făina și cacaua în 3 tranșe, amestecând bine cu o lingură de lemn (cu mișcări ample, de jos în sus) după fiecare adăugare. Turnăm aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt sau unsă cu ulei și făină. Lăsăm blatul în cuptor, la foc mic 15-20 min, apoi dăm focul puțin mai tare. Lăsăm blatul să se răcească în cuptorul cu usa întredeschisă.

          Pentru toppingul galben: preparăm budinca conform indicațiilor de pe ambalaj.
          Pentru toppingul roz: mixăm frișca lichidă până spuma stă băț. Adăugăm iaurtul și omogenizăm.
          Pentru toppingul alb: mixăm frișca lichidă până spuma stă băț. Adăugăm apoi ciocolata albă, topită împreună cu o lingură de ulei.
          Pentru toppingul maro: 1. (e doar Nutella pe care o vom întinde peste blat)
                                               2. preparăm budinca conform indicațiilor de pe ambalaj (ATENȚIE! FOLOSIM DOAR 1/2 DIN CONȚINUTUL PLICULUI PENTRU BUDINCA DE CIOCOLATĂ).

Tăiem blatul în 8 triunghiuri.

          Două triunghiuri le ungem cu budinca de vanilie și pe unul punem felii de banane și pe celălalt punem ananasul tăiat marunt.
          Alte 2 triunghiuri le ungem cu crema de frișcă și iaurt, pe unul punem delii de căpșuni și pe celălalt punem fructe de pădure.
          Următoarele 2 triunghuri le ungem cu crema de frișcă și ciocolată albă, pe unul punem fulgi de cocos, iar pe celălalt punem stafide.
          Ultimele 2 triunghuri rămase la ungem așa: unul cu Nutella și presărăm pudra de migdale, iar pe celălalt îl ungem cu budinca de ciocolată și presărăm cacaua.
        
          Cred că v-ați zăpăcit de cap puțin, însă dacă priviți cu atenție pozele veți înțelege toată rețeta si veți vedea că nu e mare filosofie!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "8 gusturi diferite intr-un singur tort" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort de Dragobete cu blat de cacao si crema de vanilie

Postat de mirela0911

Desert tort de Dragobete cu blat de cacao si crema de vanilie

Blatul: se bat ouale bine cu cele 2 lg de smantana. Se lasa deoparte. Intr-un bol se pune zaharul, cacaua, sarea si bicarbonatul de sodiu. Se amesteca. Se prepara cafeaua si se toarna...

Citeste continuarea

Tort aniversar cu crema de ciocolata ,mousse de zmeura si banda de ciocolata

Postat de Alepaty

Tort aniversar cu crema de ciocolata ,mousse de zmeura si banda de ciocolata

Blat: Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, pana devine ferma bezeaua apoi se adauga treptat zaharul pana devine ferma si lucioasa,se adauga galbenusurile impreuna cu praful de copt...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.04.2017, 16:30
Interesant tortulet!
la 11.04.2017, 16:44
la 11.04.2017, 17:25
eu aleg portia cu capsuni Merci frumos!
la 11.04.2017, 17:48
super
la 11.04.2017, 18:28
Super tortulet!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking