Ingrediente
- 8 oua
- 16 linguri de faina
- 16 linguri de zahar
- 1 plic de praf de copt
- jumatate de kg de fructe(chiar si din compot)
- jumatate de cana de ulei
- un praf de sare
- o esenta de vanilie
- zahar pudra
Mod de preparare
Pentru inceput separam ouale.Albusurile le mixam pana ce volumul lor se dubleaza si devin o spuma consistenta.Adaugam apoi treptat cele 16 linguri de zahar mixand pana ce zaharul este topit.Galbenusurile se combina cu uleiul(ca la maioneza),apoi se adauga peste bezea si se amesteca cu o lingura de lemn sau cu o spatula cu miscari largi fara sa dezumflam bezeaua.
Faina se amesteca cu praful de copt si cu o lingura se adauga putin cate putin peste compozitie.La final adaugam esenta de vanilie.
Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt apoi adaugam fructele.
Dam tava la cuptor la 180 de grade pentru 30-40 de minute sau pana cand este gata.
Lasam prajitura la racit apoi o pudram cu zahar si o portionam dupa preferinta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pandișpan cu zmeură și căpșuni" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
|