Ingrediente
- 400 ml smantana naturala lichida pentru frisca,
- 75 ml lapte,
- 70 g zahar pudra,
- 1 plic zahar vanilat,
- 10 g gelatina,
- 100 g piure ananas (am folosit ananas conservat).
- Pentru topping: 100 g fructe de padure (congelate),
- 2-3 linguri zahar.
Mod de preparare
Punem gelatina la inmuiat, in apa rece, cat s-o acopere, timp de 10 minute.
Pasam bucatile de ananas (scurs) cu ajutorul unui blender pana obtinem un piure fin.
Punem frisca, laptele, zaharul si zaharul vanilat intr-o craticioara si amestecam, pe foc mic, pana cand amestecul se apropie de punctul de fierbere (nu fierbem!). Oprim focul, adaugam gelatina hidratata si amestecam pana aceasta este dizolvata.
Adaugam si piureul de ananas si omogenizam.
Turnam compozitia in forme (eu am folosit 5), lasam la racorit. Cand s-au racit formele le transferam in frigider, pentru 3-4 ore.
Pentru topping am pasat fructele de padure si le-am pus intr-o craticioara impreuna cu zaharul; am tinut pe foc, amestecand continuu, pana s-a topit zaharul. Am trecut amestecul prin sita. L-am turnat rece peste panna cotta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Panna cotta cu ananas" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|