Panna cotta cu fragi si nuci caramelizate

Postat de Constelatialeu in Dulciuri
7 Ian 2016 | 2876 vizualizari
Panna cotta cu fragi si nuci caramelizate

Aveam niste fraguti rataciti si niste smantana care trebuia executata si am executat, ca ce sunt eu in fata mea....

Ingrediente

  • Panna cotta
  • 250 ml smantana dulce peste 30% grasime
  • 130 ml lapte
  • 120 g zahar farin
  • 5 foi de gelatina
  • Jeleu de fragi
  • 100 g fragi
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura apa
  • 1 lingurita amidon
  • 1 foaie gelatina
  • Krant
  • 50 g nuca macinata
  • 2 linguri zahar
  • Decor
  • Sos de ciocolata Dr. Oetker

Mod de preparare

Mai intai pregatim jeleul , punem intr-o craticioara, fragii,zaharul,apa si lasam sa fiarba in 2-3 clocote apoi adaugam amidonul si amestecam bine sa nu se lipeasca. Cand s-a ingrosat tragem de pe foc si adaugam foaia de gelatina hidratata in apa rece si stoarsa bine, omogenizam. Jeleul obtinut in impartim in 4 pahare, eu am folosit doua mici gen cupa si doua inalte, paharele inalte le-am asezat inclinate ca jeleul sa se inchege inclinat, pentru efect. Lasam sa se raceasca bine apoi ne apucam de panna cotta.

Panna cotta: Laptele cu zaharul le punem sa fiarba, 2-3 clocote, separat punem foile de gelatina la hidratat in apa rece. Dupa ce laptele a fiert, tragem craticioara de pe foc si lasam putin sa se racoreasca, apoi adaugam smantana dulce, asezam din nou pe foc si amestecam bine pana se omogenizeaza, avand grija sa nu atinga punctul de fierbere. Tragem deoparte, stoargem bine foile de gelatina si le incorporam in amestecul de lapte cu smantana. Apoi turnam peste jeleul din pahare.

Cat timp stau la rece paharele pregatim krantul. caramelizam 2 linguri de zahar, adaugam nuca macinata, omogenizam si o rasturnam pe un fund uns cu putin ulei, aplatizam bine si lasam sa se raceasca. Apoi maruntim cu un cutit.

 Scoatem paharele de la rece si presaram deasupra krantul maruntit si apoi ornam cu sos de ciocolata

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Panna cotta cu fragi si nuci caramelizate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert cozonaci cu aluat dospit la rece, umpluti cu ciocolata si rahat

Postat de Pungasa_Rogue

Desert cozonaci cu aluat dospit la rece, umpluti cu ciocolata si rahat

Se cern 500 g faina intr-un castron mare. Drojdia se faramiteaza si se amesteca cu circa jumatate din laptele cald pana cand se dizolva. Se toarna peste faina. Se adauga ouale, sarea (se pune...

Citeste continuarea

Biscuiti mari pentru inghetata

Postat de RuxyRux

Biscuiti mari pentru inghetata

Din aceasta cantitate au iesit doua tavi de biscuiti mari. Untul rece, taiat bucati, faina, praful de sare, cel de copt, vanilia, oul si galbenusul se pun intr-un vas si se framanta aluatul....

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.01.2016, 15:36
buna rau
la 07.01.2016, 15:38
foarte buna
la 07.01.2016, 15:40
Iote la ea ce a făcut!
la 07.01.2016, 15:41
la 07.01.2016, 15:48
Fraaaaaaagigigigi! ) Vreau si eu dupa fragi

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking