Panna cotta cu portocale

Postat de andaoana in Dulciuri
3 Feb 2016 | 3327 vizualizari
Panna cotta cu portocale

O reteta de panna cotta dietetica dar foarte buna .  Am folosit ingrediente pentru doua portii asa ca daca doriti sa incercati reteta si sa faceti pentru mai multe persoane va trebui sa tineti cont sa dublati sau triplati totul . Este un desert care arata tare bine servit din pahare sau turnat pe farfurii .   Aceasta reteta vine si ca raspuns la provocarea din Cutia Misterelor propusa de Simona Georgescu http://pumpkinmona.blogspot.ro/2016/01/provocarea-cutia-misterelor-mistery-box.html  .   Aceasta frumoasa provocare a fost lansata , asa cum am mai spus, pe blogul  “Bunatati de prin lume adunate”   http://saffronanddates.blogspot.ae/2014/03/provocarea-cutia-misterelor-mistery-box.html

Ingrediente

  • -250 ml suc proaspat de portocale
  • -250 ml lapte migdale
  • -10 gr gelatina
  • -50 gr fulgi migdale
  • -2 linguri zahar/indulcitor (optional)

Mod de preparare

Eu in reteta nu am folosit zahar si pentru mine a fost bine , dar daca doriti un desert dulce atunci va trebui sa adaugati zahar sau indulcitor , sau sa cumparati lapte de migdale indulcit .

Am folosit gelatina foi de la Dr Qetker , pachet de 6 foi echivalentul a 10gr.

Am pus sucul de portocale intr-un vas mic care se poat pune pe foc si am pus in el la inmuiat 3 foi de gelatina . La fel am procedat cu laptele de migdale .

Dupa 10 minute am incalzit la foc mic sucul de portocale pana s-a dizolvat cu totul gelatina. Trebuie sa aveti grija ca nu cumva sa fiarba pentru ca gelatina isi pierde proprietatile .

In doua pahare turnam sucul de portocale si il dam la rece pana se intareste.

Incalzim si laptele de migdale amestecand continu pana la dizolvarea gelatinei si il lasam la temperature camerei pana scoatem din frigider paharele.

Cand sucul de portocale este intarit punem fulgi de migdale si peste turnam laptele de migdale . Punem din nou la frigider si lasam sa se intareasca .

 

Servim rece cu felii de portocala, ciocolata sau frisca . 

Daca ti-a placut reteta noastra "Panna cotta cu portocale " nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Panna cotta in forma de ou

Postat de ctlina

Panna cotta in forma de ou

Preparati demisferele de ciocolata: Topiți ciocolata în bain marie sau in cuptorul cu microunde (1min20sec la 900w). Amestecati bine. Cu un penson in silicon puneti in formele de...

Citeste continuarea

Panna cotta cu sampanie, jeleu de portocala si ciocolata

Postat de privatelaura

Panna cotta cu sampanie, jeleu de portocala si ciocolata

Punem la hidratat gelatina intr-un pahar cu 200 ml spumos. Lasam deoparte 10 minute. Pregatim o baie de aburi, punem intr-un vas smantana lichida si laptele, iar  cand incepe sa se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.02.2016, 16:10
delicioasa
la 03.02.2016, 16:20
Ce bunătate!
la 03.02.2016, 16:26
Buuun, tare bun! ;-bd
la 03.02.2016, 16:37
Suuuuper!
la 03.02.2016, 16:56
Ce bine arata !

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking