Ingrediente
- 1 bagheta de paine
- 400 gr bacon
- 300 gr cascaval ras
- 1 rosie sau chiar doua (sa fie cat mai moale)
- 25 mil ulei masline
- 1 catel usturoi
- 3 frunze busuioc taiate marunt.
- un vf de cutit de piper sortat( este un recipient cu 4 tipuri de piper)
- o lingurita oregano (optional)
- sare dupa gust.
Mod de preparare
Se pun toate condimentele si mirodeniile in uleiul de masline ,inclusiv catelul de usturoi si se lasa de seara pana dimineata.
Se taie bagheta in 3 buc. iar fiecare buc .se taie pe din doua.Separat se injumatatesc rosiile si ungem cu ele fiecare buc. in asa fel in cat pulpa de rosie sa patrunda in miezul de paine,apoi cu grija separam uleiul de masline in asa fel in cat sa ramana doar continultul din interior cu doar putin ulei.
Cu acest continut impreuna cu catelul de usturoi care a fost bine maruntit ungem bucatiile de paine cu o pensula de bucatarie si le lasam deoparte.
Separat impartim baconul si cascavalul la nr de buc de paine.Pregatim o tigaie mica pe care o ungem cu putin din uleiul ramas si prajim cate o portie de bacon cateva secunde ,turnam peste cascavalul si se ia tigaia de pe foc ,luam o buc.de paine si o lipim peste si presam bine (vezi imagine 4).
In cazul in care cascavalul s-a lipit se foloseste o lingura de lemn plana cu care dezlipim cu grija .
Se repeta operatiunea pana se termina nr de buc.de paine care in final devin asa numiti PANNINII.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pannini cu tomate ,bacon ,cascaval si mirodenii" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (12)
|