Pannini cu tomate ,bacon ,cascaval si mirodenii

Postat de naomy in Pizza
5 Aug 2011 | 3770 vizualizari
Pannini cu  tomate ,bacon ,cascaval si mirodenii

Inainte aveam obiceiul sa cumpar pannini foarte des deoarece ne plac foarte mult mai ales in weekend cand difuzeaza un film bun, dar de o perioada incoace m-am hotarat sa- fac eu ,in plus am un avantaj pot sa-i fac cu ce ne place si sunt mai naturali si mai buni, si economic vorbind ies la jumatate de pret :)

Ingrediente

  • 1 bagheta de paine
  • 400 gr bacon
  • 300 gr cascaval ras
  • 1 rosie  sau chiar doua (sa fie cat mai moale)
  • 25 mil ulei masline
  • 1 catel usturoi
  • 3 frunze busuioc taiate marunt.
  • un vf de cutit de piper sortat( este un recipient cu 4 tipuri de piper)
  • o lingurita oregano (optional)
  • sare dupa gust.

       

Mod de preparare

Se pun toate condimentele si mirodeniile in uleiul de masline ,inclusiv catelul de usturoi si se lasa de seara pana dimineata.

Se taie bagheta in 3 buc. iar fiecare buc .se taie pe din doua.Separat se injumatatesc rosiile si ungem  cu ele fiecare buc.   in asa fel in cat pulpa de rosie sa patrunda in miezul de paine,apoi cu grija separam  uleiul de masline in asa fel in cat sa ramana doar continultul din interior cu doar putin ulei.

Cu acest continut impreuna cu catelul de usturoi care a fost bine maruntit ungem bucatiile  de paine cu o pensula de bucatarie si le lasam  deoparte.

 Separat impartim baconul si cascavalul la nr de buc de paine.Pregatim o tigaie mica pe  care o ungem cu putin din uleiul ramas si prajim cate o portie de bacon cateva secunde ,turnam peste cascavalul si se ia  tigaia de pe foc ,luam o buc.de paine si o lipim peste si presam bine  (vezi imagine 4).

In cazul in care cascavalul s-a lipit se foloseste o lingura de lemn plana cu care dezlipim cu grija .

Se repeta operatiunea pana se termina nr de buc.de paine care  in final devin asa numiti  PANNINII.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pannini cu tomate ,bacon ,cascaval si mirodenii" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tarta cu toping de ansoa

Postat de simona72

Tarta cu toping de ansoa

Pentru aluat: punem toate ingredientele in cuva masinii de facut paine in ordinea scrisa mai sus. Setam masina pe programul de framantare pentru 15 minute. Dupa terminarea programului scoatem...

Citeste continuarea

Pizza prosciutto e funghi

Postat de Bucataras

Pizza prosciutto e funghi

Pune 3 linguri de sos de pizza pe blat; Da mozzarella pe razatoare si pune-o deasupra; Taie prosciutto fasii si asaza-le deasupra; Taie ciupercile subtire si adauga-le peste;...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.08.2011, 16:38
noua ne plac cu bere ,...voua? marcos baietelul nostru ai mananca foarte bine alaturi de un suc de portocale proaspat si natural
la 05.08.2011, 17:25
bune
la 05.08.2011, 17:41
la 05.08.2011, 17:46
la 05.08.2011, 17:50
bun

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking