Papanași cu smântână și dulceață de merișoare

Postat de CulinaryRainbow in Dulciuri
5 Mai 2015 | 6214 vizualizari
Papanași cu smântână și dulceață de merișoare

Vă mărturisesc că papanașii fierți rămân preferații mei și că nu trece iarnă fără să am vreo 2-3 pungi puse bine, la congelator. :) Cred că ați pățit și voi, măcar o dată, să luați masa în oraș iar la desert să comandați papanași prăjiți dar să nu-i puteți mânca pentru că erau îmbibați de ulei. Eu asta am pățit și de-atunci am cam rămas cu un gust amar... Totuși, zilele astea, pentru că avusem niște brânză de vaci în frigider și pentru că Dăniloiu îmi tot cerea papanași de ceva vreme, am zis să la o parte ”resentimentele” și să m-apuc de treabă. :) Am pregătit câțiva papanași care m-au făcut să mă mai gândesc care rămân preferații. :) Au o aromă ușoară de vanilie, o textură pufoasă și umedă la interior și o crustă brun-aurie la exterior.

Ingrediente

  • 300 g brânză umedă de vaci
  • 200 g făină ( pentru cozonac )
  • două linguri cu zahăr
  • o linguriță extract de vanilie
  • un ou
  • coajă de lămâie sau portocală
  • 5 g praf de copt
  • un praf de sare

Mod de preparare

Am început prin a pune într-un castron încăpător brânza de vaci, oul, sarea și zahărul, coaja de la o portocală și extractul de vanilie.

Am omogenizat cu o furculiță, apoi am adăugat făina cernută împreună cu praful de copt. Am început să frământ ușor.

Coca obținută trebuie să fie ușor elastică și lipicioasă. Nu trebuie frământată prea mult, deoarece va deveni prea uscată iar papanașii vor fi seci.

Am pus aluatul pe blatul de lucru presărat cu făină și l-am întins fără a apăsa prea tare. Grosimea acestuia trebuie să fie de aproximativ 1,5 - 2cm. 

Am lăsat papanașii să se odihnească 5-10 minute timp în care am pregătit uleiul pentru prăjit. Am folosit o cratiță mică de fontă deoarece păstrează o temperatură ideală pentru prăjire și fiind mică, nu am folosit nici foarte mult ulei (cca. 350 ml pentru 10 papanași).

I-am servit calzi cu smântână și dulceață dulce-acrișoară de merișoare. 

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Papanași cu smântână și dulceață de merișoare" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (44)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Potcoave cu nuca macinata

Postat de Constelatialeu

Potcoave cu nuca macinata

Margarina la temperatura camerei o punem intr-un castron adaugam zaharul, smantana si ouale le mixam bine. Adaugam nuca macinata si plicul de garant,amestecam, apoi adaugam faina, o punem treptat...

Citeste continuarea

Clatite americane cu dulceata de gutui

Postat de Oana

Clatite americane cu dulceata de gutui

  Se amesteca intr-un bol iaurtul cu laptele, ouale batute, zaharul, untul topit si extractul de vanilie In alt bol se amesteca faina cu praful de copt,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.05.2015, 12:05
miam miam ce gustosi sunt !!
la 05.05.2015, 12:05
Mulțumesc!
la 05.05.2015, 12:06
Foarte buni!
la 05.05.2015, 12:06
la 05.05.2015, 12:07
buni buni

Vezi toate comentariile (44)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking