Ingrediente
- 1 litru de lapte
- 1-2 lgt zeama de lamaie/otet
- gris atat cat sa iasa mai consistent
- zahar dupa gust
- un praf de sare
- 2 plicuri esenta de vanilie
- coaja rasa de lamaie
- pesmet
- zahar
- ulei
Mod de preparare
Punem laptele la fiert si cand incepe sa dea in clocot adauga zeama de lamaie sau otetul, il lasam sa se adune (branzeasca) apoi adaugam praful de sare, zahar dupa gust si grisul il turnam in ploaie amestecand continuu. Cand obtinem o compozitie destul de consistenta, il amestecam bine apoi il luam de pe foc. Adaugam zaharul vanilat si coaja rasa de lamaie. Il lasam sa se raceasca si mai amestecam in el din cand in cand. Dupa racire o sa se mai intareasca.
Intre timp punem intr-o tigaie ulei, il lasam sa se infierbante si adaugam pesmetul. Il lasam sa se rumeneasca un pic apoi punem vreo 2 lg zahar sau dupa gust. Luam tigaia de pe foc.
Cu ajutorul unei linguri, luam din compozitia de gris, ii dam o forma rotunda sau cum vreti si o tavalim prin pesmet. Procedam la fel cu toata compozitia. Asezam papanasii intr-un bol si presaram deasupra restul de pesmet, daca a mai ramas.
Se servesc atat calduti cat si reci.
Daca ti-a placut reteta noastra "Papanasi din gris" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|