Papricas cu carne de porc reteta traditionala ungureasca

Postat de eumimi in Porc
20 Iun 2021 | 6308 vizualizari
Papricas cu carne de porc reteta traditionala ungureasca

Papricas cu carne de porc reteta traditionala ungureasca Papricasul cu carne de porc este un preparat traditional din bucataria central-europeana, indeosebi popular in Ungaria si Transilvania. Acest fel de mancare este renumit pentru bogatia sa de arome, obtinuta prin combinarea carnii fragede de porc cu un sos cremos si condimentat cu paprika. De altfel, numele "papricas" deriva din ingredientul sau cheie, paprika, care confera preparatului atat culoarea sa rosie vibranta, cat si gustul sau caracteristic, dulce-picant.
Originea si Traditia

Papricasul are radacini adanci in cultura culinara maghiara, unde este considerat un fel de mancare de baza. In Transilvania, papricasul cu carne de porc a devenit de asemenea un fel de mancare traditional, reflectand influentele culinare unguresti din regiune. Aceasta mancare se gateste adesea pentru mesele de familie si ocaziile speciale, fiind apreciata pentru simplitatea si savoarea sa.

Ingrediente

  • Ingrediente Papricas cu carne de porc reteta traditionala ungureasca
  • 700-800 g carne de porc
  • 2 cepe
  • 2 ardei grasi/ kapia
  • 3 linguri pasta de tomate
  • 100 g faina
  • 2 oua
  • 100 ml ulei
  • 1 lingurita ardei boia
  • patrunjel
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Cum se prepara Papricas cu carne de porc reteta traditionala ungureasca

Ceapa si ardeiul tocate se pun la calit pentru 7-8 min.

Adaugam si carnea taiata cuburi si lasam 15 min. la calit, pana cand devine albicioasa.

Adaugam pasta de tomate, 1 cana de apa sa acopere carnea, sare piper si ardei boia si lasam la fiert 30-35 de min. Mai adaugam apa daca mai este nevoie.

Batem ouale bine, adaugam faina si lasam 5 min. deoparte, apoi cu lingurita punem galustele in papricas. Atentie: sa fie suficienta zeama sa aiba unde sa fiarba, daca vi se pare putina, mai puneti o cana de apa inainte sa puneti galustele. Lasam la fiert inca 20 de min., iar la final presaram patrunjelul.

Se serveste cu paine de casa si o salata de varza. Recomandam si gulas de vita

Daca ti-a placut reteta noastra "Papricas cu carne de porc reteta traditionala ungureasca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Chiftelute imprietenite ( guguloaie)

Postat de Constelatialeu

Chiftelute imprietenite ( guguloaie)

Mai intai curatam si spalam legumele. Carnea am tocat-o. Taiem marunt frunzele de ceapa verde, la fel si ceapa o taiem marunt. Radem morcovul pe razatoarea mica, dam si dovlecelul pe...

Citeste continuarea

Sarmale cu carne si cimbru

Postat de Patricia_Iordache_79

Sarmale cu carne si cimbru

Din cele doua verze murate, scoatem foi cat mai egale ca dimensiune, le taiem cotoarele astfel incat sa le putem rula cu usurinta si sarmalele sa aiba un aspect frumos.   Pregatim...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.06.2021, 17:02
la 20.06.2021, 17:51
la 20.06.2021, 17:55
Bun si papricasul de porc!
la 20.06.2021, 19:01
la 20.06.2021, 19:02
Minunat!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking