Ingrediente
- 4 limbi de porc + zeama în care acestea au fiert
- două cepe medii
- doi morcovi
- 70 g de unt
- 250 ml lapte integral
- 150 ml smântână integrală
- 3 linguri cu făină cernută
- o lingură paprika dulce
- sare și piper după gust
- verdeață de pătrunjel și leuștean
Mod de preparare
Am ras morcovii, am tăiat ceapa julien și le-am pus în tigaie împreună cu 50 g de unt.
Am adăugat carnea tăiată felii și treptat, câte puțină zeamă din oala în care au fiert limbile.
Când ceapa s-a înmuiat am adăugat paprika și încă 200 ml de zeamă. Am acoperit cu un capac și am lăsat să fiarbă 5 minute la foc iute.
Am pregătit sosul bechamel într-un castron amestecând cu un tel cele 20 g de unt rămase, sarea și piperul, laptele, smântâna și făina. L-am turnat în tigaie și l-am fiert timp de 5 minute la foc moale amestecând constant cu o spatulă. Când acesta s-a îngroșat, am dat tigaia la o parte și am presărat verdețurile tocate.
Se poate servi cu mămăliguță, griș pârgălit, sau chiar cu paste.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Papricaș de porc" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
|