Papricas de porc cu smantana si praz

Postat de gurita_ta2005 in Porc
18 Dec 2014 | 7689 vizualizari
Papricas de porc cu smantana si praz

O minunatie de mancarica

Ingrediente

  • carne de porc
  • 1 ceapa rosie
  • 1 praz
  • 2 linguri smantana
  • 50 ml vin rosu
  • 1/2 lingura faina
  • ulei de masline
  • sare/piper/usturoi granulat/oregano/boia dulce
  • patrunjel proaspat

Pentru galuste:

  • 2 ou
  • faina cat cuprinde
  • un praf de bicarbonat
  • sare/piper

Mod de preparare

Carnea se taie fasii,se clateste sub jet de apa rece,se scurge bine de apa si se pun la calit in ulei de masline.

Dupa cateva minute se adauga si ceapa rosie tocata marunt.Se stinge cu vinul rosu si se lasa sa scada zeama pana se evapora alcoolul,dupa care adaugam 3 pahare de apa,lasam la foc mic sa fiarba.

Se amesteca ouale,se bat bine,se pune sare si piper si faina cat cuprinde(compozitia nu trebuie sa fie nici foarte groasa,dar nici foarte subtire,se adauga si un praf de bicarbonat).

Cu o lingura umezita in zeama se ia din aluat si se formeaza galustele.se adauga peste carne dupa ce aceasta a fiert 30-40 minute.

Se adauga si condimentele si prazul taiat rondele.

Se amesteca faina cu putina apa si se pune peste tocanita,amestecand frecvent.

Patrunjelul se toca marunt si se adauga cand mancarica este gata.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Papricas de porc cu smantana si praz" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (40)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajeala de purcel

Postat de MotanLaOale

Prajeala de purcel

Carnea se taie bucati potrivite mai mici. Carnatii se taie la 2 cm. Costita se taie cuburi mai mari.   Se pune uleiul intr-o cratita si se pun bucatile de carne.   Se...

Citeste continuarea

Tocanita de praz, ciuperci si costita de porc afumata

Postat de simona72

Tocanita de praz, ciuperci si costita de porc afumata

De la costita de porc am inlaturat oasele si am lasat doar carnea. Am spalat carnea ramasa si am uscat-o cu servetele de bucatarie. Am pus uleiul la incins, am spalat prazul, l-am crestat pe toata...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.12.2014, 20:06
la 18.12.2014, 20:07
Cred ca este foarte bun
la 18.12.2014, 20:09
super reteta
la 18.12.2014, 20:15
babi
la 18.12.2014, 20:15
ina mie mi-a plact mult

Vezi toate comentariile (40)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking