Ingrediente
Ingrediente Parizer de casa - mai bun decat parizerul cumparat
- 500 g carne de pui (eu am folosit doua pulpe dezosate si jumatate dintr-un piept)
- 1 l apa
- 3 foi de dafin
- 4 catei de usturoi
- 1 lingurita sare
- piper negru, macinat
- 20 g gelatina (eu cred ca ar merge si 30 g)
- 2 linguri suc de sfecla rosie
Mod de preparare
Cum facem Parizer de casa - mai bun decat parizerul cumparat
Carnea se pune intr-o oala si se toarna peste ea 1 l apa. Se adauga foile de dafin si se pune la fiert. Cu ajutorul unei palete, se aduna spuma. Eu am fiert-o cam 40 minute, pentru ca aveam carne de pui din magazin. Daca aveti un pui de tara, probabil trebuie fiert mai mult. Cand carnea e fiarta, se scoate pe o farfurie si se marunteste cu un cutit.
Din supa vom pune intr-o cescuta, 100 ml, pe care o vom raci. Dupa racire, vom adauga cele doua plicuri de gelatina, pe care le lasam sa se hidrateze. Separat, vom pune in alt vas, 300 ml supa.
In vasul unui blender vom adauga carnea maruntita, sare, piper, usturoi si vom adauga treptat 250 ml supa. Mixam, pana rezulta o compozitie fina, asemanatoare cu un piure. Gelatina hidratata o amestecam cu restul de 50 ml supa calda si amestecam, pana se dizolva toata gelatina. Adaugam gelatina peste piureul din carne si omogenizam. La final adaugam sucul de sfecla, care va colora frumos compozitia. A mea avea o culoare ca de inghetata de fructe de padure. :D
Luam un flacon de 2 l, pe care il vom taia cam la jumatate. Turnam in flacon compozitia si punem flaconul in frigider, pentru minim 5 ore, sau peste noapte. A doua zi vom taia usor flaconul, astfel incat sa putem scoate frumos parizerul. Cam asta e tot, cu munca putina, ingrediente putine, putem sa pregatim acasa mezeluri gustoase si sanatoase, chiar daca nu atat de gustoase precum cele din magazin. Cu putina imaginatie, vom putea imbunatati reteta, adaugand de exemplu, masline verzi umplute cu ardei, bucatele de cascaval, ardei rosu tocat marunt, etc.
Alte retete bune de mezel de casa - Pastrama din piept de pui, Mezel de casa - Cotlet de porc
Langa un mezel bun, merg de minune cateva bucati de Bulete de cascaval
Daca ti-a placut reteta noastra "Parizer de casa - mai bun decat parizerul cumparat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|