Parizer de pui facut in casa

Postat de katty in Mezel de casa
24 Ian 2022 | 9527 vizualizari
Parizer de pui facut in casa

De cand am vazut reteta Cristinei de parizer https://www.bucataras.ro/retete/parizer-de-casa-91628.html mi-a ramas gandul la ea. Am reusit sa fac si eu si m-am declarat chiar multumita. Am adaugat si niste masline verzi.

Ingrediente

  • pulpele si pieptul de la un pui de tara
  • 1 plic gelatina
  • sare
  • piper negru macinat
  • 1-2 catei de usturoi
  • 1 lingurita pudra de sfecla
  • masline verzi umplute

Mod de preparare

Spalam bine si curatam de eventuale resturi carnea de pui. Putem sa lasam pulpele intregi sau le taiem pe jumatate, asa cum am facut eu. Pentru a reduce timpul de fierbere a carnii de pui am pus carnea la fiert in oala sub presiune. Asadar asezam carnea in oala sub presiune si o acoperim cu apa rece. Punem capacul si fierbem pana carnea este foarte moale si se desface usor in fasii.Timpul va depinde de cat de tare este carnea. Daca aveti o carne mai tare puneti un pic mai multa apa in vas. Scoateti carnea si o lasati sa se raceasca intr-o farfurie, dupa care o scoateti de pe oase si o desfaceti in  fasii cu o furculita.Eu am lasat si o parte din piele pentru a nu fi foarte sec parizerul. Am obtinut 450 gr carne. Intr-un vas am strecurat 300 ml din zeama in care a fiert carnea si am pus-o sa dea in clocot cu sare si piper. Hidratam gelatina intr-o cana in 3 linguri apa sau zeama de carne rece. Adaugam pudra de sfecla peste ea, apoi turnam putina zeama fierbinte si omogenizam bine. Cand gelatina este dizolvata bine turnam amestecul in zeama fierbinte si il lasam sa se racoreasca la temperatura camerei. Punem carnea impreuna cu usturoiul intr-un robot de bucatarie sau blender de putere mare si incepem sa mixam turnam cate putin din amestecul lichid. Daca este nevoie sau vrem sa obtinem un parizer nu foarte dens putem sa mai adaugam zeama de carne(eu am adaugat pana la 390 ml).Potrivim gustul de sare si piper. Taiem gatul unei sticle de plastic de 1,5 l si turnam compozitia de carne, asezand si maslinele din loc in loc. Acoperim gatul cu o folie alimentara si punem sticla la frigider peste noapte. A doua zi taiem sticla pe o parte cu o foarfeca si scoatem parizerul. Il pastram la frigider acoperit cateva zile.

Daca ti-a placut reteta noastra "Parizer de pui facut in casa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Retete similare

Slanina papricata cu usturoi, fiarta in saramura de castraveti

Postat de mihaelar63

Slanina papricata cu usturoi, fiarta in saramura de castraveti

Bucata de slanina se spala si se pune la fiert in apa si saramura de pe castraveti . In lichidul ce fierbe se introduce si ceapa, foaia de dafin, bobele de piper si hreanul din...

Citeste continuarea

Cârnați la garniță ( conservați în untură)

Postat de panacris

Cârnați la garniță ( conservați în untură)

Untura se prepară conform rețetei http://www.bucataras.ro/retete/jumari-la-multicooker-67580.html, Slănina proaspătă tăiată mărunt se pune în vasul aparatului Multicooker de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.01.2022, 11:48
Super!
la 24.01.2022, 12:21
la 24.01.2022, 12:38
super!
la 24.01.2022, 12:44
sper sa incerc si eu aceasta reteta .
la 24.01.2022, 13:39
Ce bine arată!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking