Pariziene cu dovleac

Postat de caroline in Dulciuri
17 Oct 2015 | 7874 vizualizari
Pariziene cu dovleac

Un aluat extrem de pufos ... dovleac dulce ... de mirosul imbietor ce venea din cuptor nici nu va mai spun ;) ...

Ingrediente

Pentru aluat :

  • 600 gr faina alba tip '00'
  • 250 ml lapte
  • 1 cub drojdie proaspata
  • 3 linguri cu unt
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri zahar
  • 1 ou
  • sare

Pentru umplutura :

  • 500 gr dovleac curatat
  • 3 linguri zahar
  • 3 biscuiti simpli
  • 4 linguri ulei

In plus :

  • zahar pudra
  • 1 ou
  • 2 linguri lapte

Mod de preparare

Din cantitatile de mai sus mi-au iesit 14 bucati pariziene . 

Incepem prin a prepara aluatul : 

Incalzim laptele impreuna cu zaharul . Laptele trebuie sa fie caldut NU fierbinte. 

Punem faina intr-un bol. Adaugam oul , sarea, drojdia maruntita, untul (  la temperatura camerei) si adaugam putin cate putin laptele. Incepem sa framantam , iar pe parcurs adaugam si uleiul .

Daca aluatul este prea moale mai adaugati faina,daca este prea tare mai adaugati putin lapte cald . 

Framantam pana obtinem un aluat elastic si nelipicios si il lasam la dospit, acoperit, la loc cald . 

Intre timp taiem dovleacul cuburi mici sau il dam prin razatoare. 

Punem o tigaie la foc potrivit . Punem uleiul, dovleacul si zaharul . Dupa cateva minute adaugam biscuitii macinati . Lasam dovleacul la calit la foc potrivit pana ce se evapora intreaga zeama iar dovleacul este moale . Lasam sa se raceasca . 

Cand aluatul a dospit , il mai framantam putin , apoi il impartim in 14 bile . 

Luam o bila de aluat, o intindem cu sucitorul in forma ovala. O taiem fasii doar pe una din parti ( vezi foto) .

Punem pe mijloc , cu o lingura, din compozitia de dovleac, acoperim prima oara cu partea netaiata de aluat , apoi cu fasiile taiate ( vezi foto) .

Procedam astfel cu restul de aluat si compozitie . 

Asezam parizienele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si lasam sa ma dospeasca inca o jumatate de ora . 

Incalzim cuptorul la 180 grade. Inainte de a pune tava la cuptor, ungem parizienele cu ou si lapte . 

Punem tava la cuptor si lasam pana ce parizienele se rumenesc usor la suprafata . 

Se scoate tava din cuptor,se lasa sa se raceasca putin si se pudreaza cu zahar pudra ( optional).

Pofta buna ! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pariziene cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (38)
Retete similare

Pariziene cu dovleac

Postat de Alepaty

Pariziene cu dovleac

Mai intai am facut aluatul : Faina se pune intr-un bol adanc, se pune oul, sarea, untul, uleiul. Separat laptele se incalzeste si se pune zaharul si drojdia si se lasa aprox. 15 minute sa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.10.2015, 20:39
la 17.10.2015, 20:47
Uite si dovleacul asta,a vazut Parisul...
la 17.10.2015, 20:50
wow
la 17.10.2015, 20:52
Camelya
la 17.10.2015, 20:52
Extraordinare, cred ca au o aroma super buna!!!

Vezi toate comentariile (38)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking