Pariziene cu mere

Postat de papabundetot in Prajituri
17 Oct 2013 | 7139 vizualizari
Pariziene cu mere

Reteta blatului este dupa cea a lui Cleme (bucataras.ro),mi-a placut tare mult asa ca am preluat-o si am adaptat-o pentru ce aveam eu nevoie.Avand multe mere de la tara,e pacat sa nu fac cu ele diferite deserturi,mai ales ca am si 3 zile de concediu :)

Ingrediente

  • Pentru blat am folosit:
  • 600 gr faina
  • 2 oua
  • 70 gr unt (eu am avut unt cu vanilie si zahar si l-em folosit)
  • 1 lingura de ulei
  • un praf de sare
  • 1 plic drojdie uscata
  • 250 ml lapte
  • Pentru umplutura:
  • 12 mere medii
  • 1 lingurita scortisoara
  • 5-6 linguri zahar
  • Pentru uns:
  • 1 ou batut cu putin lapte

Mod de preparare

Am facut o maia din putin lapte incalzit usor,2 linguri de faina,drojdie,am amestecat pana s-a dizolvat drojdia si am lasat-o sa creasca cam 10 minute.

Intr-un castron mare,am cernut faina,am adaugat ouale,untul si uleiul putin incalzite.Laptele l-am incalzit usor (nu foarte tare ca sa nu opariti drojdia) si am topit zaharul in el,l-am adaugat apoi peste faina si la urma am adaugat si maiaua,am amestecat bina,la inceput cu o lingura si apoi am trecut la framantatul cu mana.Dupa ce aluatul a fos bine framantat,l-am lasat la loc cald (langa aragazul cu cuptorul pornit) sa dospeasca bine.

Intre timp am trecut la umplutura,am curatat merele de coaja,le-am taiat in sferturi pentru a le curata bine cotorul,apoi le-am taiat cubulete.Le-am pus intr-o tigaie pe aragaz cu scortisoara si zaharul,la foc mic si le-am lasat pana s-au inmuiat,amestecand din cand incand.Le-am dat apoi la o parte pentru a se raci putin.

Dupa ce aluatul a crescut,l-am impartit in parti mici (depinde cat vreti sa fie de mari parizienele) si fiecare parte am luat-o apoi si am intins-o cu sucitorul,intr-o forma mai mult ovala,pe o parte am pus o lingurita din umplutura de mere,am rulat pana aproape la capat si partea din capat am crestat-o cu cutitul in fasii,apoi am rulat mai departe.Am obtinut un sul de aluat cu partea taiata/crestata in sus,le-am asezat pe toate in tava tapetata cu ulei si faina,le-am uns cu oul batut si le-am dat la cuptor pana s-au rumenit frumos.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pariziene cu mere" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert pariziene umplute mere, nuca si morcovi

Postat de privatelaura

Desert pariziene umplute mere, nuca si morcovi

Se încălzește laptele ușor, să nu devina fierbinte. Într-un castronel, se pune drojdia, 1 praf de sare și zahărul. Se adaugă puțin lapte călduț (atenție, să nu fie...

Citeste continuarea

Pariziene

Postat de Nadyne

Pariziene

Ingredientele pentru aluat trebuie sa fie la temperatura camerei. Punem in vasul robotului de bucatarie sau in cuva masinii de paine, ingredientele in urmatoarea ordine: laptele, zaharul,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.10.2013, 16:35
Minunate!Mai ales că merele sunt favoritele mele în prăjituri.
la 17.10.2013, 16:36
Rumene-n obrajori.....
la 17.10.2013, 16:37
E multe si e bune!
la 17.10.2013, 16:37
Avaiii Danutoo, 3, 4, 5,,,10 si la mine
la 17.10.2013, 16:39
Si eu le am in plan

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking