Parjoale din cartofi - chiftelute din cartofi de post

Postat de pusikmea in Mancaruri de post
14 Dec 2013 | 22941 vizualizari
Parjoale din cartofi - chiftelute din cartofi de post

Simple si gustoase, pentru zilele de post.

Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • o ceapa
  • 2-3 catei de usturoi
  • verdeata ( patrunjel, marar )
  • 200 g pesmet
  • 70 g margarina
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se spala cartofii si se pun la fiert cu tot cu coaja.

Dupa ce au fiert, se lasa sa  se racoreasca, se curata de coaja si se paseaza, eu i-am dat prin masina de tocat, la fel am procedat si cu ceapa, usturoiul si verdeata.

Se pun celelalte ingrediente si se omogenizeaza compozitia.

Trebuie sa iasa o compozitie lipicioasa.

Se formeaza bilute cu mana umeda.

Se pun in uleiul incins bine ( uleiul nu trebuie sa fie doar pe fundul tigaii, ci ele sa fie acoperite in totatlitate ).

Se intorc usor pe ambele parti.

Se scot pe un servetel pentru a absorbii surplusl de ulei.

Se servesc atat calde cat si reci ( eu una le prefer reci, insa sunt persoane care le mananca doar calde )alaturi de un sos sau o salata.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Parjoale din cartofi - chiftelute din cartofi de post" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cartofi la cuptor cu sos de ceapa caramelizata

Postat de merisor67

Cartofi la cuptor cu sos de ceapa caramelizata

Curatam cartofii, ii spalam si ii feliem pe lung. Tapetam o tava cu hartie de copt, asezam cartofii, ii stropim cu ulei de masline, presaram sare si rozmarin si dam tava la cuptor pentru 40 de...

Citeste continuarea

Mancare de post - Varza calita

Postat de robert_badica

Mancare de post - Varza calita

Tocam varza julien, cu un cutit bine ascutit. Turnam uleiul intr-o cratita, pornim focul si lasam sa se incinga putin. Adaugam ceapa si lasam sa se caleasca, apoi punem varza si o calim...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.12.2013, 17:50
foarte gustoase
la 14.12.2013, 17:56
la 14.12.2013, 17:59
la 14.12.2013, 18:02
foarte bune
la 14.12.2013, 18:15

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking