Ingrediente
- pentru parjoale:
- 700gr de piept de pui dezosat si tocat,
- 5 catofi albi,
- 2 oua,
- o legatura patrunjel si una de marar,
- 1/2 catei usturoi,
- 2 linguri faina ,
- sare si piper.
- pentru sos avem nevoie de:
- o ceapa rosie,
- un morcov,
- o legatura marar,
- 4 linguri de faina ,
- un pahar cu apa,
- 2 linguri de bulion ,
- piper si secretul gustului dupa gust.
Mod de preparare
Pentru inceput se pun la fiert cartofii care au fost curatati si spalati.
Separat se amesteca pieptul de pui tocat cu 2 oua, marar si usturoiul curatat si pisat. Peste aceasta compozitie se adauga cartofii care au fiert si apoi au fost pisati ca pentru pireu, cele 2 linguri de faina, sare si piper dupa gust. Din aceasta compozitie se formeaza parjoale care se prajesc in ulei incins pe ambele parti.
Separat se pune la calit ceapa si morcovul peste care se adauga un pahar cu apa si se inabusa cateva minute. Se adauga un rantas facut din cele 4 linguri de faina si un pahar cu apa si se amesteca repede, iar apoi se adauga apa in functie de cantitatea pe care vrem sa o facem. Se amesteca bine pentru a nu se forma cocoloase.
Dupa ce se da in clocot se adaoga mararul taiat si cele 2 linguri de bulion si se lasa la fiert cam 15 minute, se adauga piper si secretul gustului dupa gust. La final se adauga parjoalele si se mai lasa pe foc 10 minute!
Pofta buna la parjoale cu sos!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Parjoale din piept de pui cu sos" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (19)
|