Parjoale moldovenesti cu cartofi natur

Postat de RODIMUR in Porc
16 Noi 2017 | 5754 vizualizari

Pârjoalele sunt specifice Moldovei, deși ele sunt, în fapt, niște chiftele care se prepară în toate zonele țării. Pârjoalele sunt, totuși lunguiețe, mai condimentate, ceva mai crocante și cu miezul moale. Cuvântul pârjoale vine din limbile turcă și bulgară și poate că această proveniență explică de ce acest preparat se face în mod special în Moldova. Din ingredientele de mai jos mi-au ieșit 24 de pârjoale medii (eu nu le fac prea mari, așa după cum și chiftelele pe care le fac sunt mai mici), iar dacă punem câte 3 pârjoale în farfurie, asta înseamnă 8 porții.    

Inapoi la reteta

Comentarii (33)

la 20.11.2017, 20:41
Mulțumesc frumos, Cătălina!
la 20.11.2017, 22:38
Tare bune!
la 20.11.2017, 23:14
Așa e, Cristina! Mulțumesc!

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking