Parjoale moldovenesti pufoase

Postat de TAB1TA in Mancaruri cu carne
10 Mai 2020 | 16014 vizualizari
Parjoale moldovenesti pufoase

O reteta de parjoale din Moldova sau chiftele suculente si gustoase! Pe placul tuturor. Mai ales copiii au mancat pe nerasuflate.
Merita incercata!

Ingrediente

  • 500 g carne tocata amestec vita si porc
  • 1/2 capatana usturoi
  • 2 cepe
  • 1 ou
  • 2 chifle
  • 1 lingura rasa zahar (optional)
  • sare
  • piper
  • pesmet (optional)
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

Cateva felii de paine sau o chifla vechi de 2 zile sau mai mult se pun in apa la inmuiat cat sa le acopere. Si se lasa sa se inmoaie bine.
Eu am pus 2 ca am zis sa le salvez ca erau deja tari. :))
Ceapa si usturoiul le-am dat prin robot sa se toace fin pana au devenit o pasta.
Intr-un vas mai mare se pune carnea tocata.
Se adauga ceapa si usturoiul.
Apoi oul, sarea si piperul.
Se scurge painea de apa. Dar nu de tot.
Se amesteca bine totul pret de cateva minute bune.
Am adaugat si zaharul pentru un plus de gust.
Se amesteca pana se leaga totul bine.
Intr-o tigaie se pune ulei la incins.
Se formeaza chiftelele.
Se prajesc pe ambele parti.
Se scot pe un prosop absorbant.
Intr-o cratita se toarna putina apa pe fund.
Se aseaza chiftelele.
Se pune cratita pe foc si se acopera cu capac.
Se lasa in jur de 10 minute sa stea sub abur sau pana cand se evapora apa.
Se scot pe un platou si se servesc cu pofta mare. :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Parjoale moldovenesti pufoase" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (30)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pulpe de pui cu legume la cuptor

Postat de sufletista

Pulpe de pui cu legume la cuptor

Carnea o spalam, o stergem cu un prosop de bucatarie. Intr-un bol, amestecam condimente dupa gust si condimentam carnea. Intr-o tigaie, incalzim uleiul si prajim carnea pe ambele parti,...

Citeste continuarea

Escalop de caprior cu coniac

Postat de mihaelar63

Escalop de caprior cu coniac

Carnea de vanat fiind rosie, am lasat-o in apa rece cam 2 ore . Am scos carnea de caprior din apa si am tamponat sa se usuce putin. Carnea se taie in felii subtiri si se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.05.2020, 00:33
la 11.05.2020, 08:04
Bune tare!
la 11.05.2020, 10:51
Motan
la 11.05.2020, 10:51
Ksenya multumesc frumos pentru apreciere.
la 11.05.2020, 14:13
Yamm!

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking