Parmigiana de vinete- melanzane alla parmigiana

Postat de AnaDavid in Mancaruri de legume
12 Oct 2017 | 7337 vizualizari
Parmigiana de vinete- melanzane alla parmigiana

Parmigiana de vinete este una dintre cele mai puternice feluri de mâncare din tradiția culinară italiană. Intre Sicilia, Campania și Parma este o bătălie a revendicărilor pentru preparatul în cauză, dar până în prezent, nu există încă o rețetă depusă pentru a putea pretinde acest lucru.

Ingrediente

  • 1 kg de vinete
  • 500 gr rosii la cutie
  • 100 gr de Parmigiano
  • 250 g mozzarella
  • 2 linguri de ulei de măsline extra virgin
  • ulei pentru prăjit
  • 1 catel de usturoi
  • frunze de busuioc
  • sare, piper

Mod de preparare

Taiați vinetele felii groase de 1/2  cm, se pun pe un gratar peste o tava si se pune sare peste. Se lasa cel putin 30 de minute sa piarda apa in exces.

Se usuca bine si se sterg de sare cu un prosop de bucatarie si se prajesc in ulei.

Se usuca bine cu hartie de bucatarie pentru a scoate uleiul in exces.

Puneti in tigaie uleiul de masline si usturoiul intreg, adaugati rosiile din cutie dupa ce au fost maruntite bine si gatiti pentru 10 minute.

Scoateti usturoiul, adaugati sare, piper si frunze de busuioc si scoateti tigaia de pe foc.

Puneti un strat de vinete intr-o tava de copt, adaugati peste parmezan ras, mozzarella cubulete si sos de rosii. Faceti asa 2 straturi de vinete acoperite cu restul de ingrediente.

Coaceți timp de 30-40 de minute, la 180 de grade C, în cuptor până când sunt aurii la suprafață.

   Este servit ca un fel principal cu parmezan ras deasupra dar si un fel 1.  

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Parmigiana de vinete- melanzane alla parmigiana" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (3)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Şakşuka

Postat de aliliana

Şakşuka

Vinetele le-am curatat de coaja (nu decojite total, ci am mai lasat ici colo urme ,,vinetii"), le-am taiat cubulete mici si le-am pus intr-un  bol cu apa si sare. Am pregatit ceapa,...

Citeste continuarea

Tarta spiralata cu legume

Postat de oanapl

Tarta spiralata cu legume

Pentru aluat, cerni făina într-un castron și adaugi sarea și untul tăiat cubulețe. Omogenizezi compoziția sfărâmând untul între degete. Când totul se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.10.2017, 13:21
Super!
la 14.10.2017, 13:36
Un preparat foarte bun și gustos, indiferent de origini!
la 17.10.2017, 10:35

Vezi toate comentariile (3)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking