Pasca aromata

Postat de susu in Prajituri
17 Mai 2010 | 4741 vizualizari
Pasca aromata

Ingrediente

  • Ingrediente:  
  • Aluat :
  • 500 g faina de buna calitate
  • 200 ml smantana
  • 4 galbenusuri
  • 100 g unt
  • 1 plic drojdie uscata
  • Coaja rasa de portocale
  • Coaja rasa de lamaie
  • Esenta de rom
  • 170 g zahar
  • 2plicuri zahar vanilat
  • Umplutura  
  • 1 kg branza de vaci scursa
  • 200 ml smantana
  • 6 oua
  • 100 g gris
  • 300 g zahar
  • 300 g stafide asortate
  • Coaja de portocala
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1 galbenus pentru uns
  • cognac    

Mod de preparare

Mod de preparare :

 

Ingredientele pentru aluat trebuie sa fie la temperatura camerei.Se bate cu mixerul untul  dupa care se adauga smantana si galbenusurile care au fost frecate separat cu zaharul vanilat, esentele si coaja de portocale. Se adauga treptat faina si celelalte ingrediente incorporandu-se usor cu mana, pana se formeaza un aluat care se lasa la crescut la loc cald pentru aproximativ o ora. Stafidele le-am hidratat putin in cognac.Intre timp se freaca branza, smantana si ouale cu mixerul pana devine o compozitie cremoasa apoi se adauga restul ingredientelor amestecandu-se usor cu o lingura de lemn. Cine doreste o pasca mult mai fina poate da branza prin sita, eu o prefer in prima varianta. Se opreste o parte din aluat (1/3) pentru snurul impletit iar restul se intinde  intr-o foaie mai subtire si se imbraca o forma  de tort tapetata cu hartie de copt. Se varsa umplutura de branza si se aseaza deasupra snurul impletit. Se unge aluatul de deasupra cu galbenus de ou. Se da la cuptorul incalzit pentru aproximativ 50 de minute. Este gata cand s-a rumenit si aluatul de pe margini. Se taie cand s-a racit complet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca aromata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

4 pere

100 gr brânză gorgonzola DOP

30 gr miere

Miez de nucă

Câteva fire de... citeste mai mult

Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Placinta cu branza aromata/Pasca fara aluat

Postat de susu

Placinta cu branza aromata/Pasca fara aluat

Foile de placinta se scot de la congelator cu 1-2 ore inainte. Branza se piseaza cu furculita si apoi se amesteca bine cu cea de vaci si smantana. Avem nevoie de smantana grasa pentru ca branza...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.05.2010, 19:43
Tare bine arata,mmm mi-ai starnit pofte draga Susu,mai ales ca sunt si stafide multe asa cum imi plac mie in branza de vaci.Felicitari.
la 17.05.2010, 20:19
la 17.05.2010, 21:20
Bine mai arata..............5 furcu..............
la 17.05.2010, 22:26
Reteta este din click pofta buna si a iesit extraordinar de buna. Al meu era sa-si rupa mainile cand a pus-o in masina, era foarte grea de la atata branza si stafide. Mie asa imi place pasca cu multa branza si stafide. Ambele poze de pasca sunt facute cu aceeasi reteta doar decorate altfel una am dus-o la tara si una am oprit-o acasa.
la 17.05.2010, 23:30
imi place la nebunie pasca

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking