Pasca (cos si inima)

Postat de cec in Dulciuri
5 Mai 2011 | 4187 vizualizari
Pasca (cos si inima)

Ingrediente

  • Ingrediente aluat
  • 800g faina
  • 50g drojdie
  • 200-250g nuca macinata
  • 2 oua si 1 galbenus
  • 200ml lapte
  • 100g unt
  • 50g ulei
  • 200g zahar
  • rom,
  • coaja lamaie
  • Umplutura
  • 300g branza proaspata
  • 150g zahar
  • 60g stafide
  • 3 linguri gris
  • 2 oua
  • rom, vanilie, coaja de lamaie
  • stafide
  • 2 linguri dulceata de pepene

Mod de preparare

Am facut maiaua din cateva linguri de lapte, zahar,drojdia si putina faina pe care am lasat-o la crescut c~un sfert de ora am incalzit putin laptele, am adaugat in lapte zaharul, aromele si ouale si am batut putin cu telul. Am cernut faina, am adaugat maiaua, compozitia de lapte si am framantat bine, apoi am pus cate o lingura de unt topit in ulei continund framantarea. Dupa ce am pus jumatate din cantitatea de unt am adaugat nuca macinata, apoi am continuat cu untul pana l-am incorporat tot. Aluatul rezultat l-am lasat la crescut

Am luat 1 bol de inox si l-am imbracat in folie alimentara. Am impartit aluatul in 2 ( o bucata mai mica si una mai mare)Bucata cea mare am colorat-o maro adaugand o lingura de cacao.Am intins o treime din bucata colorata si am imbracat bolul apoi am taiat surplusul. Am facut fisii de aluat si l-am pus pe bol un pic distantate intre ele, am facut apoi niste fasii mai grosute pe care le-am taiat scurte, am luat aceste bucati de fasiute si am imbracat bolul ca pe un cos.

Din doua fasiute rasucite am pus un inel deasupra pe post de piciorus .Am taiat inca doua fasii din aluat, le-am rasucit si am pus in jurul bolului Am impletit si o toarta. Din aluatul ramas 'alb' am incercat sa fac niste flori si niste frunzulite (nu prea a iesit grozave ca am facut un aluat care se strangea ) Am pus in tava acopirita cu hartie de copt si am dat la cuptor la foc potrivit.

Intre timp am facut umplutura amestecand toate ingredientele, apoi am adaugat si dulceata

Dupa ce s-a copt am scos din cuptor am umplut cu umplutura de branza si am dat iar la cuptor pt a se inghega umplutura(aici cred ca am facut o greseala ca nu am lasat sa se raceasca un pic cosuletul, umplandu-l cald s-a cam lasat, dar si asa copiii au fost ffff incantati si nerabdatori sa guste)

Am luat aluatul colorat, l-am intins si l-am pus intr-o forma de tarta (inimioara), am facut si o fasie pe margine de jur imprejur, am pus compozitia de branza ramasa si din aluatul ramas necolorat am facut niste inimoiare care le-am pus de jur imprejur, si niste flori care le-am pus pe mijloc. A mai stat putin pe masa pana a fost gata cosul din cuptor (timp in care a mai crescut), am uns cu ou, am dat la cuptor la foc potrivit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca (cos si inima)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Mini-Cornuri cu nuca si cacao

Postat de momo121

Mini-Cornuri cu nuca si cacao

Pentru aluat: Drojdia o amestecam cu zaharul pana devine o pasta. Laptele il incalzim usor si peste punem zaharul, zaharul vanilat si coaja de lamaie; Intr-un bol punem faina cu praful de...

Citeste continuarea

Prajitura Valurile Dunarii

Postat de panacris

Prajitura Valurile Dunarii

Ouăle se mixează cu un praf de sare, zahărul și zahărul vanilinat, până ce se topește. Se toarnă treptat uleiul, apoi laptele, amestecându-se ușor, până ce se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.05.2011, 00:23
la 06.05.2011, 08:15
perfectiune
la 06.05.2011, 09:12
super arata
la 06.05.2011, 09:53
superbe
la 06.05.2011, 10:19
frumoase

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking