Ingrediente
- 1 kg branza dulce
- 100 gr amidon
- 50 gr. gris
- 5 oua
- 250 gr zahar
- 5 linguri smantana grasa
- 100 gr. unt gras( 85%)
- esenta de rom
- vanilie
- un praf de sare
- coaja razuita de lamaie( sau portocala, ce doriti)
- stafide ( optional)
Mod de preparare
Albusurile se bat spuma cu praful de sare, apoi ca pentru bezea cu zaharul si vanilia.
Untul se topeste la foc mic, se lasa deoparte.
Branza dulce se mixeaza cu galbenusurile, apoi se adauga smantana lingura cu lingura, coaja de lamaie, romul, urmeaza faina si grisul, untul topit, stafidele ( daca doriti) si la final bezeaua de albus prin invaluire.
Forma se unge cu unt si se adauga compozitia si se coace o ora pe programul de patiserie.( probati cu scobitoarea, trebuie sa fie ferma in mijloc) Am pus pasca la rece pana in momentul in care am taiat-o.
Este delicioasa!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu branza dulce si smantana fara aluat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
|