Pasca cu branza si smantana

Postat de ctlina in Dulciuri
15 Mai 2016 | 3220 vizualizari
Pasca cu branza si smantana

Astazi catolicii sarbatoresc Rusaliile. Rusaliile (din latină rosalia) (cunoscute și drept Pogorârea (coborârea) Sfântului Duh (Sfântului Spirit)) reprezintă o sărbătoare creștină importantă, prăznuită întotdeauna duminica, la 50 de zile după Paști. De Rusalii este comemorată coborârea Sfântului Duh asupra ucenicilor lui Iisus din Nazaret.  Lunea Rusaliilor este zi nelucrătoare în România, Austria, Belgia, Cipru, Danemarca, Estonia, Franța, Germania, Grecia, Islanda, Luxemburg, Țările de Jos, în unele cantoane din Elveția, Madagascar, Norvegia,Portugalia, Senegal, Ungaria, Togo. În Suedia nu mai este zi nelucrătoare din 2006, an în care la 6 iunie (sărbătoare națională suedeză) a devenit zi nelucrătoare. Va propun cu aceasta ocazie o reteta noua de pască: cu aluat briosat de pirojki si cu o umplutura cremoasa din branza, smantana si unt. O voi reface cu siguranta.

Ingrediente

Pentru aluat :

  • 250 g de faina
  • 8 cl de lapte caldut
  • 1/2 plic de drojdie uscata
  • 1/2 lingura de zahar
  • ½ lingurita de sare
  • 1 ou
  • 50 g unt moale

Pentru umplutura:

  • 700 g branza cremoasa de vaci
  • 200 g smantana
  • 100 g unt moale
  • 2 oua
  • 250 g zahar
  • 150 g faina
  • vanille
  • coaja de la o lamaie
  • 75 g stafide, cirese confiate

1 galbenus de ou

Mod de preparare

Se dizolvă drojdia în puțin lapte caldut cu zahărul.

Se amestecă bine și se lasă sa creasca aproximativ 5 minute.

Intr-un bol se toarnă făina, sarea și untul tăiat bucățele.

Se amestecă bine până când untul este complet încorporat.

Se adauga drojdia, oul si treptat laptele caldut.

Frământați bine pana cand aluatul devine elastic si neted (la robot timp de aproximativ 8 minute).

Se acopera si se lasa aluatul să crească într-un loc cald aproximativ 2-3 ore.

Se prepara umplutura: Se freaca branza cu zaharul si untul. Adaugam ouale intregi, coaja de lamaie, smantana, faina, vanilia si amestecam bine.

La urma punem stafidele si cateve cirese confiate taiate in 2.

Se framanta un plic aluatul pentru a-l degaza.

Intindem aluatul într-o foaie subtire si-l punem intr-o forma unsa. Se varsa deasupra compozitia de branza si se unge cu galbenusul batut.

Deasupra se poate decora cu resturi de aluat, cu stafide si fructe confiate.

Dati la cuptor la 180°C pentru 45-50 de minute- verificati cu o scobitoare. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu branza si smantana" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert pasca cu branza si vanilie

Postat de rocsi_1612

Desert pasca cu branza si vanilie

Aluatul: Drojdia o amestecati cu 4-5 linguri lapte caldut. Intr-un bol cerneti faina. Adaugati drojdia dizolvata, oul, smantana si amestecati. Puneti indulcitorul, un praf de sare si vanilia....

Citeste continuarea

Desert pasca dulce fara aluat

Postat de mirela0911

Desert pasca dulce fara aluat

Intr-un bol se pun ouale. Se adauga sarea, zaharul si esenta. Se mixeaza pana isi dubleaza volumul si devine o compozitie cremoasa. Se pune branza si se mixeaza putin. Se adauga apoi untul la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.05.2016, 10:32
Delicoasa !
la 15.05.2016, 10:38
Buna!
la 15.05.2016, 10:44
la 15.05.2016, 12:02
Iau o bucatica, ca este prea buna!
la 15.05.2016, 12:25
o bunatate

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking