Pasca cu smantana.

Postat de iri_love in Dulciuri
14 Apr 2012 | 4755 vizualizari
Pasca cu smantana.

este prima oara cand am facut si va spun cu mana pe inima ca este foarte buna ....reteta o am de la o doamna care este pentru mine mai mult decat ca o mama si pentru care am toata stima si respectul meu fata de ea.......

Ingrediente

  • 2 bucati de aluat de cozonac,
  • 6 oua,
  • o cana zahar,
  • 800g smantana,
  • stafide ,
  • esenta de rom ,
  • 3 linguri de gris si unt pentru uns tava.

Mod de preparare

fiecare bucata de aluat se intinde si se aseaza in tavi rotunde care au fost unse cu unt.  

apoi se adauga amestecul de:oua care le-am batut cu telul,peste care am adaugat zaharul,stafidele,esenta de rom ,cele 3 lingiuri de gris si smantana care am lasat-o la scurs intr-un tifon.      

marginile de aluat se aseaza deasupra smantanei in asa fel sa ii dea forma frumoasa .    

ornam cu stafide si ungem cu ulei fiecare pasca ,dupa care le dam la cuptor pentru 45 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu smantana." nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert pasca cu branza si vanilie

Postat de rocsi_1612

Desert pasca cu branza si vanilie

Aluatul: Drojdia o amestecati cu 4-5 linguri lapte caldut. Intr-un bol cerneti faina. Adaugati drojdia dizolvata, oul, smantana si amestecati. Puneti indulcitorul, un praf de sare si vanilia....

Citeste continuarea

Desert pasca dulce fara aluat

Postat de mirela0911

Desert pasca dulce fara aluat

Intr-un bol se pun ouale. Se adauga sarea, zaharul si esenta. Se mixeaza pana isi dubleaza volumul si devine o compozitie cremoasa. Se pune branza si se mixeaza putin. Se adauga apoi untul la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.04.2012, 16:22
foarte bine ti-a iesit
la 14.04.2012, 16:54
fain arata
la 14.04.2012, 17:02
cat de bn arata
la 14.04.2012, 17:06
Cat de frumoasa..bravo!!!
la 14.04.2012, 17:10

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking