Pasca exact ca la mama acasa

Postat de luminita20_2006 in Dulciuri
2 Mai 2009 | 74370 vizualizari
Pasca exact ca la mama acasa

Anul acesta a fost prima data cand am gatit sigurica de Pasti si fiindca am avut ambitie am facut pasca exact ca la mama acasa!

Ingrediente

        Aluat de cozonac:

  • 2 oua
  • 250 gr iaurt
  • 200 gr zahar
  • 3 lingurite drojdie uscata
  • 150 gr unt
  • 3 zahar vanilat
  • aprox. 800 gr faina

        Umplutura:

  • 1 kg branza de vaci
  • 100 gr smantana
  • 5 oua
  • 1 esenta vanilie
  • 300 gr stafide

Mod de preparare

Aluatul de cozonac se pregateste asa cum fiecare stie sa il faca, eu am dat o reteta orientativa pentru cei care sunt incepatori. Se pune faina intr-un castron, se adauga zaharul, zaharul vanilat si drojdia uscata, apoi se adauga untul topit, iaurtul la temperatura camerei si ouale batute. Se framanta cu mana sau se pot framanta la robot sau la masina de paine, dupa plac. Se acopera aluatul cu un prosop curat si se lasa la crescut o ora, intr-un loc cald. Dupa ce a crescut aluatul, se intinde o foaie si se asaza intr-o forma de tort cu pereti detasabili sau intr-o forma de tarta de 28 cm dimensiune. Se amesteca toate ingredientele pentru umplutura cu un mixer si se rastoarna compozitia in tava. Se taie marginile de aluat care depasesc forma. Deasupra am facut frunzulite din aluat si am pus in jurul tavii si apoi in forma de cruce. Mama obisnuieste sa faca trandafiri din coca si am facut si eu, apoi am ornat cu ei pasca. 

Se lasa sa mai creasca 30 de minute la loc cald, apoi se pune pasca in cuptorul preincalzit, la 180 de grade si se lasa aprox. 45 de minute. Verificati daca branza este inchegata. Se scoate pasca si se lasa sa se raceasca putin in tava, apoi se transfera pe un grilaj pana se raceste complet. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca exact ca la mama acasa" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (5)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert placinta dobrogeana cu branza dulce

Postat de Pungasa_Rogue

Desert placinta dobrogeana cu branza dulce

Se cerne faina intr-un castron, se adauga sarea, doua linguri de ulei si apa (treptat) si se amesteca totul cu mana. La final, se adauga restul de ulei si se framanta aluatul pana cand nu mai...

Citeste continuarea

Desert tarta crocanta cu magiun de prune

Postat de Ksenya

Desert tarta crocanta cu magiun de prune

  Cu ajutorul unui robot de bucatarie   se adauga in cuva lui, faina si untul rece si se amesteca timp de   2-3 minute.  Se adauga sarea si ouale  s i coaja de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.02.2011, 19:09
arata foarte bine
la 13.04.2011, 11:47
la 30.03.2015, 13:08
Chiar atat de greu era sa puneti cantitatea, cum se face aluatul, timp coacere etc.? Ar trebui sa faceti o rubrica cu retete incomplete deoarece vad ca este noul trend pe acest site.
la 30.03.2015, 15:28
la 31.03.2015, 15:31
Ciprian, multumim pentru atentionare, acum e ok

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking