Pasta cu ardei pentru ciorbe si tocanite

Postat de mihaelar63 in Conserve
17 Noi 2018 | 6030 vizualizari
Pasta cu ardei pentru ciorbe si tocanite

 Aceasta pasta de ardei cu telina si ceapa este potrivita pentru ciorbe, tocanite si fripturi. Ardeiul da culoare, iar telina da si o aroma deosebita preparatelor. Bine este sa o ai in camara!!!

Ingrediente

  • 2 kg gogosari rosii + kapia
  • 1 kg telina
  • 1 kg ceapa rosie
  • 1 cana ulei floarea soarelui de calitate
  • 3 linguri sare mare fara iod
  • 1/2 pliculet conservant [ 2.5 g]

Mod de preparare

  1. Curatati si spalati telina, ceapa si ardeii.
  2. Taiati legumele in bucati mai mari.
  3. Macinati cu masina de tocat sau maruntiti cu robotul de bucatarie legumele.
  4. Eu am folosit robotul de bucatarie.
  5. Amestecul se pune la fiert. Supravegheati sa nu se prinda de fund. Amestecati.
  6. Eu am folosit multicookerul Philips care are un vas non-aderent foarte bun. Nu este nevoie sa supraveghez fierberea.
  7. Dupa o ora de fierbere se adauga uleiul si sarea. Amestecati.
  8. Mai fierbeti 10 minute ca sa se topeasca si sa se omogenizeze sarea mare.
  9. Opriti aparatul si adaugati conservantul. Amestecati.
  10. Transferati pasta in borcane curate cu capac, pregatite din timp.
  11. Borcanele se pun la dunst cald. Se asaza in oala cu apa pana aproape de capac si se fierb la foc mic un clocot 10-15 minute.
  12. Am lasat borcanele sa se raceasca fara sa le scot din oala si am repetat operatiunea dupa o jumatate de zi.
  13. Am scos borcanele din oala si le-am pus intr-o tava acoperite cu o patura.
  14. A doua zi se duc borcanele cu pasta pentru ciorbe si tocanite la pastrare intr-un loc rece, camara sau pivnita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta cu ardei pentru ciorbe si tocanite" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Castraveti in otet, fara sterilizare

Postat de Ina

Castraveti in otet, fara sterilizare

Spalam castravetii in apa rece si indepartam capetele. Intr-o oala mare punem la fiert lichidul pentru conservare ( otetul si apa ) impreuna cu sarea, zaharul , 2-3 linguri cu boabe de mustar,...

Citeste continuarea

Rosii cu zarzavat pentru ciorbe

Postat de AdrianUdrea

Rosii cu zarzavat pentru ciorbe

Se spala bine toate legumele impreuna cu verdeata. Rosiile se oparesc in apa clocotita cu putina sare, apoi se scurg si se decojesc. Se taie in cuburi mici, dupa ce li se indeparteaza cotoarele....

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.11.2018, 14:12
la 17.11.2018, 14:14
De când îmi tot propun și eu să fac așa ceva...! Foarte gustos și necesar în bucătărie!
la 17.11.2018, 15:25
la 17.11.2018, 20:13
Buna pasta asta !
la 17.11.2018, 20:33
Buna!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking