Pasta cu ardei pentru ciorbe si tocanite

Postat de mihaelar63 in Conserve
17 Noi 2018 | 6053 vizualizari
Pasta cu ardei pentru ciorbe si tocanite

 Aceasta pasta de ardei cu telina si ceapa este potrivita pentru ciorbe, tocanite si fripturi. Ardeiul da culoare, iar telina da si o aroma deosebita preparatelor. Bine este sa o ai in camara!!!

Ingrediente

  • 2 kg gogosari rosii + kapia
  • 1 kg telina
  • 1 kg ceapa rosie
  • 1 cana ulei floarea soarelui de calitate
  • 3 linguri sare mare fara iod
  • 1/2 pliculet conservant [ 2.5 g]

Mod de preparare

  1. Curatati si spalati telina, ceapa si ardeii.
  2. Taiati legumele in bucati mai mari.
  3. Macinati cu masina de tocat sau maruntiti cu robotul de bucatarie legumele.
  4. Eu am folosit robotul de bucatarie.
  5. Amestecul se pune la fiert. Supravegheati sa nu se prinda de fund. Amestecati.
  6. Eu am folosit multicookerul Philips care are un vas non-aderent foarte bun. Nu este nevoie sa supraveghez fierberea.
  7. Dupa o ora de fierbere se adauga uleiul si sarea. Amestecati.
  8. Mai fierbeti 10 minute ca sa se topeasca si sa se omogenizeze sarea mare.
  9. Opriti aparatul si adaugati conservantul. Amestecati.
  10. Transferati pasta in borcane curate cu capac, pregatite din timp.
  11. Borcanele se pun la dunst cald. Se asaza in oala cu apa pana aproape de capac si se fierb la foc mic un clocot 10-15 minute.
  12. Am lasat borcanele sa se raceasca fara sa le scot din oala si am repetat operatiunea dupa o jumatate de zi.
  13. Am scos borcanele din oala si le-am pus intr-o tava acoperite cu o patura.
  14. A doua zi se duc borcanele cu pasta pentru ciorbe si tocanite la pastrare intr-un loc rece, camara sau pivnita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta cu ardei pentru ciorbe si tocanite" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Dulceata din ardei iuti

Postat de panacris

Dulceata din ardei iuti

Ardeii se spala, se taie in doua se curata de seminte si firisoarele din interior. Atentie va recomand, sa purtati manusi chirurgicale, si nu duceti mana la nas sau la ochi in timpul...

Citeste continuarea

Tocana de legume la borcan

Postat de Pungasa_Rogue

Tocana de legume la borcan

Ceapa se curata de foi, se spala si se taie julienne, apoi se caleste in ulei cu putina sare. Morcovul se curata de coaja, se spala si se da pe razatoarea mare, dupa care se pune peste ceapa si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.11.2018, 14:12
la 17.11.2018, 14:14
De când îmi tot propun și eu să fac așa ceva...! Foarte gustos și necesar în bucătărie!
la 17.11.2018, 15:25
la 17.11.2018, 20:13
Buna pasta asta !
la 17.11.2018, 20:33
Buna!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking