Porumb de lapte conservat

Postat de panacris in Conserve
25 Aug 2020 | 304 vizualizari
Porumb de lapte conservat

O idee minunată de a păstra și savura gustul dulce al porumbului de lapte și în anotimpul rece. O rețetă chiar ușoară, utilă mai ales celor care le place porumbul în orice mâncare! Spor și poftă bună!

Ingrediente

  • Porumb de lapte 5-6 știuleți
  • Sare neiodată
  • Zahăr tos
  • Apă rece
  • Borcane sterilizate.

Mod de preparare

Știuleții de porumb se curăță de foi și mătase, apoi se taie la capete. Într-un vas încăpător se pune un strat de foi de porumb, apoi știuleții, se acoperă cu apă și alt strat de foi, se pune la fiert la foc mediu cca. 30 minute după primul clocot.

După ce porumbul s-a fiert se scoate din lichidul obținut, atenție acesta nu se aruncă, îl folosim pentru conservare.

Se curăță știuleții de porumb, de boabe, cel mai ușor se taie cu cuțitul, de-a lungul lor, apoi se separă boabele.

În borcane sterlizate se adaugă boabele, apoi se adaugă lichidul obținut prin fierberea porumbului. Se adaugă câte ½ linguriță de sare și ½ linguriță de zahăr, se sigilează și se pun la sterilizat la cald, cca. 60 minute la foc mic după primul clocot.

Ce înseamnă sterilizat la cald, pe fundul unei semicratițe, se pun bucati de ziar sau pur și simplu prosoape de bucătărie, apoi se pun borcanele, umplute cu bunătăți și sigilate, se adaugă apă călduță, până sub nivelul capacului borcanului cel mai mic din cratiță, asta dacă sunt borcane diferite ca înălțime, apoi se acoperă cu prosoapele sau ziarele, se pune eventual un capac și se lasă la fiert la foc mic, iar după primul clocot se lasă după caz, 30 sau 60 minute la fiert. atenție la foc mic, ca să nu se spargă borcanele, ce se află sub presiune.

Se lasă până la a doua zi la răcit în apă, apoi se etichetează și depozitează în cămară la răcoare.

Mult spor și poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Porumb de lapte conservat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Retete similare

Pasta de ardei iute cu ardei kapia si rosii

Postat de Ela68

Pasta de ardei iute cu ardei kapia si rosii

1. Spalam ardeii si ii curatam de codite, nervuri si seminte, apoi ii taiem doua, trei bucati. Atentie, trebuie sa lucrati cu manusi chirurgicale ! 2. Coacem ardeii Kapia, ii curatam de coaja...

Citeste continuarea

Pasta de ardei capia

Postat de camelia75

Pasta de ardei capia

1.Spalati si curatati ardeii. 2.Dati ardeii capia prin masina de tocat sau ii puteti mixa in robotul de bucatarie. 3.Adaugati sarea si puneti ardeiul intr-o oala(de preferat una care stiti...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 25.08.2020, 16:41
I-am mancat deja, nu mai am ce conserva....
la 25.08.2020, 17:38
Cleme, data viitoare!
la 25.08.2020, 18:30
la 25.08.2020, 19:45
Anul ăsta n-am prea mâncar porumb. Vin la tine mai la iarnă )
la 25.08.2020, 19:51

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking