Porumb de lapte conservat

Postat de panacris in Conserve
25 Aug 2020 | 3044 vizualizari
Porumb de lapte conservat

O idee minunată de a păstra și savura gustul dulce al porumbului de lapte și în anotimpul rece. O rețetă chiar ușoară, utilă mai ales celor care le place porumbul în orice mâncare! Spor și poftă bună!

Ingrediente

  • Porumb de lapte 5-6 știuleți
  • Sare neiodată
  • Zahăr tos
  • Apă rece
  • Borcane sterilizate.

Mod de preparare

Știuleții de porumb se curăță de foi și mătase, apoi se taie la capete. Într-un vas încăpător se pune un strat de foi de porumb, apoi știuleții, se acoperă cu apă și alt strat de foi, se pune la fiert la foc mediu cca. 30 minute după primul clocot.

După ce porumbul s-a fiert se scoate din lichidul obținut, atenție acesta nu se aruncă, îl folosim pentru conservare.

Se curăță știuleții de porumb, de boabe, cel mai ușor se taie cu cuțitul, de-a lungul lor, apoi se separă boabele.

În borcane sterlizate se adaugă boabele, apoi se adaugă lichidul obținut prin fierberea porumbului. Se adaugă câte ½ linguriță de sare și ½ linguriță de zahăr, se sigilează și se pun la sterilizat la cald, cca. 60 minute la foc mic după primul clocot.

Ce înseamnă sterilizat la cald, pe fundul unei semicratițe, se pun bucati de ziar sau pur și simplu prosoape de bucătărie, apoi se pun borcanele, umplute cu bunătăți și sigilate, se adaugă apă călduță, până sub nivelul capacului borcanului cel mai mic din cratiță, asta dacă sunt borcane diferite ca înălțime, apoi se acoperă cu prosoapele sau ziarele, se pune eventual un capac și se lasă la fiert la foc mic, iar după primul clocot se lasă după caz, 30 sau 60 minute la fiert. atenție la foc mic, ca să nu se spargă borcanele, ce se află sub presiune.

Se lasă până la a doua zi la răcit în apă, apoi se etichetează și depozitează în cămară la răcoare.

Mult spor și poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Porumb de lapte conservat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Vinete picante la borcan in stil georgian

Postat de Ksenya

Vinete picante la borcan in stil georgian

Vinetele le taiem rondele cu grosimea cam de 1 centimetru si le presaram cu putina sare, amestecam si le dam deoparte pentru 30 min. Intr-o oala adaugam ardeii, rosiile, usturoiul si ardeiul...

Citeste continuarea

Rosii uscate la soare

Postat de Constelatialeu

Rosii uscate la soare

Nu este nimic complicat la reteta asta, doar trebuie sa ai rabdare. Am citit eu ca e bine sa faci din rosii din acelea ''prunisoare'' ca sunt mai carnoase si nu au asa multe seminte, doar ca eu am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.08.2020, 16:41
I-am mancat deja, nu mai am ce conserva....
la 25.08.2020, 17:38
Cleme, data viitoare!
la 25.08.2020, 18:30
la 25.08.2020, 19:45
Anul ăsta n-am prea mâncar porumb. Vin la tine mai la iarnă )
la 25.08.2020, 19:51

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking