Pasta de ardei kapia copti si fasole boabe

Postat de RODIMUR in Mancaruri de post
19 Ian 2018 | 4990 vizualizari
Pasta de ardei kapia copti si fasole boabe

E zi de post, așa că m-am gândit să fac o mâncare pe care am mai făcut-o în urmă cu ceva timp, când am găsit-o pe net. Este o pastă ușoară și plăcută, care seamănă puțin cu zacusca și pe care, prin modificările pe care le-am făcut în rețetă și prin condimentele puse am transformat-o în ceva și mai bun, foarte aromat, cu iz oriental. Pentru acest preparat am folosit legume puse la conservat în congelator.

Ingrediente

  • 4 ardei kapia copți
  • 300 grame de fasole boabe
  • 3 căței de usturoi
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 2 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 2 lingurițe de oțet balsamic
  • 1 linguriță de sare
  • piper
  • oregano
  • cimbru

Mod de preparare

Dacă ardeii sunt copți și congelați, lăsați-i să se decongeleze și strecurați-i bine de lichidul pe care-l lasă. Dacă nu aveți ardei copți, atunci va trebui să spălați, apoi să coaceți ardeii proaspeți, să-i curățați de coji și să-i lăsați să se scurgă bine de zeamă.

Fasolea boabe se alege, se spală și se fierbe în două ape, după ce a stat 2-3 ore la înmuiat în apă fierbinte. (Se pune fasolea la fiert, de două ori, în apă fierbinte, nu rece.)

Când fasolea a fiert, se scurge de apă, se lasă la răcorit și apoi se curăță de pielițe.

Se pune fasolea, răcită și decojită în blender și se mixează bine.

Ardeii copți se taie mărunt și se blenduiesc și ei.

Se amestecă fasolea mixată, cu pasta de ardei copți, usturoiul tăiat mărunt și cu toate condimentele. Se mixează bine compoziția, adăugându-se uleiul de măsline, uleiul de floarea soarelui și oțetul balsamic. Se uniformizează compoziția și pasta se poate servi.

Se servește rece, pe pâine prăjită, sau nu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de ardei kapia copti si fasole boabe" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Fasole boabe cu jambon si piept afumat- la vas roman

Postat de mihaelar63

Fasole boabe cu jambon si piept afumat- la vas roman

Jambonul si pieptul afumat se spala bine. Spalati si boabele de fasole. Puneti carnurile si fasolea la fiert. Dupa ce dau in clocot 15 minute, aruncati apa. Puneti din...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.01.2018, 17:34
la 19.01.2018, 18:14
Super !!! Deci ti-ai preparat o mini -zacusca Imi place , felicitari . Si eu am mai procedat asa
la 19.01.2018, 19:24
la 19.01.2018, 19:33
Mulțumesc, Mihaela! Eu nu prea fac zacuscă, pentru că e multă muncă, mult fum și mizerie în casă și ies te miri ce, câteva borcănele și mai ai și dureri de ficat... Dar pasta asta, așa rapidă, chiar merită de făcut!
la 19.01.2018, 19:33
Mulțumesc frumos, Motănel!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking