Ingrediente
- 4 ardei kapia copți
- 300 grame de fasole boabe
- 3 căței de usturoi
- 2 linguri de ulei de măsline
- 2 linguri de ulei de floarea soarelui
- 2 lingurițe de oțet balsamic
- 1 linguriță de sare
- piper
- oregano
- cimbru
Mod de preparare
Dacă ardeii sunt copți și congelați, lăsați-i să se decongeleze și strecurați-i bine de lichidul pe care-l lasă. Dacă nu aveți ardei copți, atunci va trebui să spălați, apoi să coaceți ardeii proaspeți, să-i curățați de coji și să-i lăsați să se scurgă bine de zeamă.
Fasolea boabe se alege, se spală și se fierbe în două ape, după ce a stat 2-3 ore la înmuiat în apă fierbinte. (Se pune fasolea la fiert, de două ori, în apă fierbinte, nu rece.)
Când fasolea a fiert, se scurge de apă, se lasă la răcorit și apoi se curăță de pielițe.
Se pune fasolea, răcită și decojită în blender și se mixează bine.
Ardeii copți se taie mărunt și se blenduiesc și ei.
Se amestecă fasolea mixată, cu pasta de ardei copți, usturoiul tăiat mărunt și cu toate condimentele. Se mixează bine compoziția, adăugându-se uleiul de măsline, uleiul de floarea soarelui și oțetul balsamic. Se uniformizează compoziția și pasta se poate servi.
Se servește rece, pe pâine prăjită, sau nu.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de ardei kapia copti si fasole boabe" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|