Fasole boabe cu jambon si piept afumat- la vas roman

Postat de mihaelar63 in Mancaruri de legume
29 Ian 2018 | 4308 vizualizari
Fasole boabe cu jambon si piept afumat- la vas roman

  O domnisoara m-a intrebat ce sa-i prepare iubitului ca sa-i placa si sa o aprecieze. Raspunsul il gasiti ilustrat si explicat mai jos :D Dragostea trece prin stomac. Fa-i barbatului o fasole boabe buna cu afumatura si este cel mai fericit.

Ingrediente

  • 1,5 kg jambon proaspat de porc
  • 500 gr piept de porc afumat
  • 500 gr fasole alba boabe
  • 300 gr rosii [ congelate
  • 100 gr ulei
  • 1 lingurita boia rosie dulce
  • 3 carnaciori
  • 3 cepe
  • 3 tije telina
  • 3 linguri pasta rosii
  • 3 ardei Kapia copti [ eu am avut din congelator]
  • 1 telina mica
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • sare
  • piper

Mod de preparare

  1. Jambonul si pieptul afumat se spala bine.
  2. Spalati si boabele de fasole.
  3. Puneti carnurile si fasolea la fiert. Dupa ce dau in clocot 15 minute, aruncati apa.
  4. Puneti din nou la fiert obligatoriu cu apa calda. Fierbeti 45 minute. Sarati usor.
  5. Spalati si curatati legumele.
  6. Tocati cuburi ceapa si telina.
  7. Taiati marunt ardeii kapia.
  8. Feliati tijele de telina.
  9. Taiati marunt rosiile.
  10. Rasturnati fasolea cu zeama in vasul roman.
  11. Asezati printre fasole jambonul, carnaciorii [ erau doar cativa in frigider, asa ca i-am folosit ] si pieptul de porc feliat.
  12. Caliti in ulei, intr-o tigaie, ceapa, ardeiii si telina.
  13. Cand ceapa devine sticloasa, adaugati boiaua, rosiile si pasta de rosii.
  14. Adaugati o cana de apa si omogenizati amestecul.
  15. Turnati in vasul roman amestecul din tigaie.
  16. Condimentati cu piper si cimbru uscat si maruntit.
  17. Puneti capacul pe vasul roman si dati la cuptor la 180 grade C, timp de o ora.
  18. Verificati din cand in cand daca nu s-a evaporat tot lichidul. Daca este nevoie, completati cu apa.
  19. La sfarsit, gustati si sarati/ piparati daca este nevoie.
  20. La servire, pentru aspect, adaugati ceapa verde sau patrunjel verde pe deasupra.

                   Pofta buna !!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole boabe cu jambon si piept afumat- la vas roman" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (34)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Rosii umplute cu crema de oua

Postat de caroline

Rosii umplute cu crema de oua

Rosiille le spalam si le indepartam coditele. E bine sa folositi rosii tari , nu foarte coapte.  Taiem la fiecare rosie putin din partea superioara ( ca un capac) cat sa putem sa eliminam...

Citeste continuarea

Ratatouille la cuptor

Postat de simona72

Ratatouille la cuptor

Spalam vanata si dovlecelul, fara a indeparta coaja, taiem capetele si cu un cutit bine ascutit taiem legumele in felii subtiri. Le pudram cu sare, le asezam intr-o strecuratoare si le lasam putin...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.01.2018, 20:57
Ce bine arata!
la 29.01.2018, 20:58
Foarte gustos!
la 29.01.2018, 21:12
la 29.01.2018, 21:15
bun tare
la 29.01.2018, 21:16
Doua boabe de fasole si-un jambon, nu te zgarci sa-mi dai jambonul ala mic.....

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking